Suriye, BM ve BMGK’yi Sorumluluklarını Üslenmeye Çağırdı

  • 27 Şubat 2018
  • 1.053 kez görüntülendi.
Suriye, BM ve BMGK’yi Sorumluluklarını Üslenmeye Çağırdı

Suriye Dışişleri Bakanlığı ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye halkına karşı katliamlarını sürdürdüklerini ve radikal terör örgütü IŞİD’in kalıntılarını korumaya devam ettiklerini belirtti.

Bakanlık bugün Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına gönderdiği iki eş resmi mektubunda; ABD ve komutasındaki koalisyon güçlerinin bu tutumunun, Suriye’de asıl hedeflerini bir kez daha net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. ABD ve uluslar arası kanunlara aykırı koalisyon güçlerinin asıl hedeflerinin Suriye’nin egemenliğinin yanı sıra toprak bütünlüğü ve selametini sabote etmek olduğunun altını çizen bakanlık, aynı zamanda Suriye’de krizin devam etmesi ve daha fazla masum kanların akıtılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Suriye’nin BM ve BMGK’yi ABD ve koalisyonunun Suriye’de işledikleri savaş suçları ve insanlığa karşı suçlara son vermeleri için caydırıcı etkin icraatlar almada göreve çağırdığının altını çizen bakanlık; Suriye ve halkına karşı bu katliamlar ve saldırıların derhal son bulması talebinde bulunduğunu ifade etti.

Bakanlık ABD güçlerinin Suriye’de bulunmalarıyla uluslar arası kanunlar ve kararların yanı sıra BM misakını açık bir şekilde ihlal ettiklerini belirtirken, bu güçlerin Suriye topraklarının tamamından çekilmeleri için gereken icraatların alınmasını da talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.