Suriye cumhurbaşkanından Ayetullah Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle taziye mesajı

  • 10 Ocak 2017
  • 1.005 kez görüntülendi.
Suriye cumhurbaşkanından Ayetullah Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle taziye mesajı

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad dün; İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Haşimi Rafsancani’nin vefatı nedeniyle İran İslam İnkılabı rehberi ve İran cumhurbaşkanına hitaben taziye mesajı gönderdi.

Sana haber ajansına göre, Beşar Esad taziye mesajlarında merhum Rafsancani’nin yaşamı boyunca onur verici bir mücadele tarihine sahip olduğunu ifade ederken, vefatının acı ve üzüntü verici olduğunu belirtti. Rafsancani’nin hayatı boyunca İran ve halkının çıkarlarına hizmet ettiğini kaydeden Esad; bu bağlamda tutumlarında her daim kararlı ve iradeli olduğuna işaret etti.

Suriye Cumhurbaşkanı; kendisi, Suriye hükümeti ve halkı adına İran ve dost halkına bu acı kayıptan dolayı taziyelerini takdim ederken, merhuma rahmet İran halkı ve yakınlarına da sabır temennilerinde bulundu.

(Bu arada Allahşükür Paşazade de İslam inkılabı rehberine gönderdiği taziye mesajında, Ayetullah Rafsancani’nin  her zaman rahmetli İmam Humeyni’nin yanında olduğu ve Rafsancani isminin, İran İslam Cumhuriyetinin  tarihinde yer edeceğini bildirdi.

Allahşükür Paşazade, merhum Rafsancani’nin İran İslam nizamının çeşitli dini ve  devlet makamlarında   aldığı seçkin görevleri uhdesinde bulunduran biri olarak her zaman mantık ve dirayetle hareket ettiğini ve İran-Azerbaycan Cumhuriyeti arasında  ilişkilerin gelişmesi için  yaptığı  çabaların da asla unutulmayacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.