Suriye Dışişleri Bakanı: İdlib’te Sonuna Kadar Gideceğiz

  • 31 Ağustos 2018
  • 1.373 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanı: İdlib’te Sonuna Kadar Gideceğiz

Moskova’yı ziyaret ederek Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la ortak basın toplantısı düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Beyaz Miğferler’in İdlib’de kimyasal saldırı mizanseninde kullanmak üzere 44 çocuğu kaçırdıklarını açıkladı.

Lavrov’la ortak basın toplantısında Beyaz Miğferler’in İdlib’de kimyasal saldırı mizanseninde kullanmak üzere 44 çocuğu kaçırdıklarını duyuran Muallim, şöyle devam etti:

‘İNGİLİZ İSTİHBARATI İŞ BAŞINDA’

”Beyaz Miğferler gibi sözde bir örgütün kurulmasının arkasında İngiliz özel servisleri var, onlar mali destek veriyor, onlar yönetiyor. Kimyasal silahların kullanımı ile ilgili önceden üretilen senaryoların arkasında da onlar vardı ve şimdi de İdlib’de kimyasal silah kullanımıyla ilgili de benzer bir mizansen hazırlıyorlar.”

Suriye Dışişleri Bakanı, ”Elimizdeki verilere göre onlar bu yakınlarda İdlib bölgesinde kimyasal silahların kullanımıyla ilgili bu gösteriyi gerçekleştirmek için 44 çocuk kaçırdı” vurgusu yaptı.

ABD İDLİB’DE NUSRA’YI KORUMAK İÇİN GUTA’DAKİ PROVOKASYONUN AYNISINI HAZIRLIYOR’

ABD’nin İdlib’de daha önce Guta’da yapılan provokasyonun aynısını hazırladığını, bunun Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi militanlarının korunması amacıyla yapıldığını söyleyen Muallim, şöyle devam etti:

”Şimdi de onlar, Suriye’yi vurmak için aynı senaryoyu tekrarlamaya çalışıyorlar. Tüm bunlar, el Nusra militanlarını kurtarmak amacıyla ve elbette bu bölgedeki istikrarsızlığın devam etmesi için yapılıyor.”

‘SONUNA KADAR GİTMEYE KARARLIYIZ’

Suriye yönetiminin İdlib’deki militanların imha edilmesi konusunda sonuna kadar gitmeye kararlı olduğunu belirten Muallim, “İdlib konusunda sonuna kadar gitmeye hazırız. En önemli hedefimiz, El Nusra Cephesi militanlarıdır. Fakat isteyen herkesle mümkün mertebe azami sayıda yerel uzlaşmaların organizasyonuna öncelik verdiğimizi belirtmek isterim” diye konuştu.

‘İDLİB’DE SİVİL HALKTAKİ KAYIPLARI ÖNLEYEREK MİLİTANLARI YOK EDECEĞİZ’

Suriye yönetiminin ‘sivil halk arasında olası kayıpların önlenmesi için maksimum çaba göstereceğini’ söyleyen diplomat, “Bu niyetimizi göstermek için uzlaşmak isteyenlerle koordinasyon halinde Ebu Zuhur Havaalanı üzerinden sivil halkı tahliye etmek istedik, fakat El Nusra militanları bu planları engelledi, insanların birçoğunu alıkoydu ve şimdi de tutmaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.