Suriye Dışişleri Bakanlığı: Hain Teröristleri Destekleyenlerin Başında Türkiye Hükümeti, Suudi Rejimi, Katar ve Fransa Var…

  • 27 Ocak 2015
  • 733 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı: Hain Teröristleri Destekleyenlerin Başında Türkiye Hükümeti, Suudi Rejimi, Katar ve Fransa Var…

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı bugün Birleşmiş Milletler (BM) genel sekreteri ve Uluslararası Güvenlik Konseyi başkanına; silahlı terör örgütlerinin geçen Pazar günü başkent Şam’ın muhtelif sivil yerleşim alanlarını onlarca füze ve roketle hedef almaları konusunda eş iki mektup gönderdi.

Eş mektupta terör örgütlerin bu hain ve kör saldırılarında onlarca masum sivil vatandaşın şehit ve yaralı düştüklerini, çok sayıda ev, işyeri ve araçlarının da büyük hasar gördüğüne dikkat çekildi.

Saldırılarda masum insanların canları ve mülkleriyle kasıtlı olarak gelişi güzel hedef alındıklarına dikkat çekilen mektupta; bunun, belirli kimi devletlerin bu örgütleri ‘ılımlı muhalifler’ olarak nitelendirmeleri ve bu şekilde adlandırmalarına son vermelerini gerektirdiğinin altı çizildi.

Mektupta bu örgütlerin gerçekçi ve objektif bir şekilde silahlı terör örgütleri olarak adlandırılmaları gerektiği ifade edildi.

Suriye’nin BM ve Güvenlik Konseyinden bu terör eylemlerini kınamakla birlikte failleri ve onları destekleyenlerden hesap sorulması amacıyla gereken icraatların alınmasını bir kez daha talep ettiğine dikkat çekilen mektupta; masum sivil vatandaşları bu şekilde gelişigüzel ve haince hedef alan terör örgütlerini destekleyenlerin başında Türkiye hükümeti, Suudi Arabistan, Fransa ve Katar’ın yer aldığına dikkat çekildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.