Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Saldırılarının Tehlikesine Bir Kez Daha Dikkat Çekti

  • 22 Ekim 2017
  • 1.162 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Saldırılarının Tehlikesine Bir Kez Daha Dikkat Çekti

Suriye Dışişleri Bakanlığı; İsrail’in Suriye’nin egemenliğine, radikal terör örgütlere desteği ve Suriye topraklarına tekrarlanan saldırılarının tehlikesi konusunda Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve Güvenlik Meclisi başkanına eş iki resmi mektup gönderdi.

SANA’nın bildirdiğine göre Bakanlık BM ve BMGK’nin arşivlerinde resmi belge niteliği taşıyan ve Suriye’nin bu belgeyi kullanma hakkının saklı olduğu resmi mektubunda İsrail’in son olarak Kunaytra kırsalında askeri bir mevkie saldırısına ışık tuttu. İsrail’in Suriye’ye saldırma bahanesi yaratmak için destekleyip yönlendirdiği teröristlere işgal altındaki topraklarda boş bir araziye roket saldırısında bulunma talimatları verdiğine ifade eden bakanlık, bunun üzerine Kunaytara kırsalında askeri bir mevkii hedef aldığını kaydetti.

Bakanlık bu gibi saldırıların başta Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi olmak üzere teröre destekten başka hiçbir şekilde yorumlanamayacağının altını çizdi. Teröre destek ve Suriye’nin egemenliğine ihlal teşkil eden bu saldırıların BM misakı ve BMGK kararlarına karşı ciddi bir ihlal niteliği taşıdığına da vurgu yapan bakanlık; aynı zamanda İsrail ve destekçilerinin BMGK’nin kararlarına meydan okuma niteliğinde olduğunun altını çizdi.

İsrail saldırısının teröre desteği ve terör ile bağlantı zincirinin yeni bir halkası olduğunu belirten bakanlık; aynı zamanda terör örgütlere nafile bir destek amacı taşıdığını kaydetti.

Bakanlık BM ve BMGK’nin İsrail’in Suriye’ye aleni saldırıları ve radikal terör örgütlere açık desteği karşısında sessiz kalmasının mantıktan uzak olduğunun altını çizerken, bu saldırı ve desteğin BM misakı ve BMGK kararlarına apaçık bir ihlal ve meydan okuma teşkil ettiğini vurguladı.

İsrail’in Suriye’ye saldırıları ve teröre desteğinin bölge istikrarı ve güvenliğini, hatta dünya güvenliği ve istikrarını ciddi bir şekilde tehdit ettiğinin bir kez daha altını çizen bakanlık; BM ve BMGK’den bu saldırı ve teröre desteğe derhal son verilmesi için gereken etkin icraatlar almalarını talep etti. Bakanlık BM ve BMGK’nin üstlerine düşen görev ve sorumluluğu tarafsız bir şekilde yerine getirmeleri gereğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.