Suriye dışişleri bakanlığından kimyasal silahlı saldırıya tepki

  • 09 Nisan 2018
  • 943 kez görüntülendi.
Suriye dışişleri bakanlığından kimyasal silahlı saldırıya tepki

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Suriye ordu birliklerinin radikal terör örgütlere karşı her başarısında bu radikal teröristleri koruyup kollama ve Suriye’ye müdahale bahanesi bulma amaçlı kimyasal silah kullanma iddialarının öne sürüldüğünü bildirdi.

Suriye SANA resmi haber ajansına göre, Suriye dışişleri bakanlığından yetkili bir kaynak Şam kırsalı Duma Kentinde kimyasal silah kullanımının terör örgütleri ve işverenleri dış güçler tarafından daha önce planlandığına vurgu yaparken, daha önce bu yönde kanıtlı bilgiler elde edildiğini ve Suriye’nin bunun tehlikesine karşı uyarıda bulunduğunun altını çizdi.

Suriye ordusunu kimyasal silah kullanmakla suçlama iddiaları ve senaryolarının eski olduğuna dikkat çeken yetkili kaynak; bu iddialara sadece ve sadece Suriyeli kanların ticaretini yapan, radikal teröristleri korumaya çalışan, Suriye’ye baskı ve dış müdahalede bulunma bahanesi arayanların inandığına vurgu yaptı.

Suriye ordusunun Duma’da radikal teröre karşı önemli başarılar kaydettiğine dikkat çeken yetkili kaynak; bu gelişmeler ışığında kimyasal silah kullanmasının hiçbir şekilde mümkün olmadığını belirtti.

Yetkili kaynak ordu birliklerimizin terörden kurtardığı bölgelerde bulunan terör yuvalarında patlayıcılarda ve füzelerde kullanılan onlarca ton kimyasal zehirli madde ele geçirdiklerini, bu maddelerin nasıl ve nereden temin edildiğinin de tespit edildiğini ifade etti.

Suriye’nin ne geçmişte ne de şimdi hiçbir zaman kimyasal silah kullanmadığının altını çizen yetkili kaynak; kimyasal silahların provokasyon amaçlı olarak terör örgütleri tarafından işverenleri dış güçlerin destek ve talimatlarıyla kullanıldığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.