Suriye düşmanları yenilgiyi tadacaklar

  • 29 Mart 2018
  • 921 kez görüntülendi.
Suriye düşmanları yenilgiyi tadacaklar

Birleşmiş Milletlerde Suriye Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi; BM Güvenlik Konseyinin Suriye’deki durumlara konulu toplantısında yaptığı konuşmada; BMGK’de üye devletlerden sadece iki devletin Şam’da büyükelçilikleri bulunduğuna dikkat çekerken, bundan dolayı bu iki devletin Suriye’de yaşananların gerçeğini doğru bir şekilde yorumladıklarını belirtti.

SANA’nın bildirdiğine göre Caferi Şam kırsalı Doğu Ğuta’nın tamamını radikal teröristlerden kurtarma saatinin yaklaştığını vurgularken, yıllardır terör saldırılarına maruz kalan Şam ve kırsalında sivil vatandaşların bu anı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Doğu Ğuta ahalisinin kendilerini canlı kalkan olarak kullanan teröristleri kararlı bir şekilde reddettiklerini belirten Caferi; sivil vatandaşların insani koridorlara canları pahasına akın edip Suriye ordusuna sığınmalarının batılı devletler ve terör örgütlerin iddialarını çürüttüğüne dikkat çekti.

ABD’nin BM daimi temsilcisinin konuşmasında ifade ettiği gibi Doğu Ğuta’nın ‘düşmediğini’ belirten Caferi; asıl düşenin belli başlı devletlerin destekledikleri radikal terör örgütleri olduğunu kaydetti. Caferi Suriye ordusunun Halep ve Deyrezzor’u kurtardığı gibi Doğu Ğuta’yı da kurtararak halkının can ve mal güvenliğini temin ettiğini belirtti.

Suriye’nin toprakları üzerinde hiçbir terör ya da yabancı gücün varlığını kesinlikle kabul etmeyeceğinin altını çizen Caferi; Golan ve Afrin dahil Suriye topraklarının her karışının terör ve düşmancı güçlerden kurtarılacağını vurguladı.

Batılı devletlerin histerik durumları konusunda ise Caferi; bu devletlerin edat olarak kullandıkları radikal teröristleri kollayıp korumakla birlikte Suriye hükümetine daha fazla siyasi ve insani baskılarda bulunmayı amaçladıklarını vurguladı.

Caferi BM genel vekilinin; Türkiye’de Erdoğan rejiminin Halep kırsalı Afrin Bölgesinden 150 binden fazla masum sivil vatandaşı evsiz barksız bırakıp tehcir ettiğini görmezden geldiğini, aynı zamanda Doğu Ğuta’daki radikal teröristlerin Şam ve kırsalında milyonlarca masum vatandaşa günü birlik olarak füzelerle saldırmalarını umursamadığına dikkat çekti.‏

Mevcut süreç içinde Şam kırsalı ve Dera’da ‘beyaz baretliler’ ya da ‘beyaz miğferliler’ adlı grupların işbirliği ile kimyasal silah saldırısı provokasyonu için iki senaryo hazırlandığını belirten Caferi; uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesine tabi ‘beyaz baretlilerin’ batılı devletler tarafından kullanıldıklarına vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.