Suriye Enformasyon Bakanı: Suudi dışişleri bakanının açıklaması ”alçakça ve edepsizce” bir açıklamadır

  • 13 Ağustos 2015
  • 768 kez görüntülendi.
Suriye Enformasyon Bakanı: Suudi dışişleri bakanının açıklaması ”alçakça ve edepsizce” bir açıklamadır

Suriye Enformasyon Bakanı, Suriye güvenlik yetkilisinin Suudi yetkilileriyle görüştüğüne dair haberini yalanladı.
Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Zuabi bu bağlamda yaptığı açıklamada, Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı General Ali Memluk’un Riyad’a gitmediğini ve Suudi yetkililerle görüşmediğini söyledi.
Son zamanlarda, Ali Memluk’un Rusya’nın aracılığıyla Riyad’a giderek, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman ile görüştüğüne dair haberler yayınlanmıştı.
Suriye Enformasyon Bakanı Danışmanı Ali Ahmet de, geçen Cumartesi günü Rus Spotnik haber ajansına yaptığı açıklamada, Suudi ve Suriyeli yetkilileri arasında doğrudan ve dolaylı olarak görüştüklerini doğrulayarak, bir ay önce, iki ülkeden üst düzey yetkililerin Riyad’da bir araya geldiğini söylemişti.
Suriye Enformasyon Bakanı ayrıca, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr’in Suriye’yle ilgili açıklamasını, “alçakça ve edepsizce” olarak niteledi.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nın meşruiyetten söz etmesinden şaşkınlık duyduğunu söyleyen Suriyeli bakan, “Suudi yetkililer, ülkelerinde Al-i Suud rejiminin meşruiyeti konusunda bir anket yapsalar, iyi olur” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.