Suriye: Fransa’nın çözümde rol oynaması mümkün değil

  • 23 Şubat 2018
  • 1.074 kez görüntülendi.
Suriye: Fransa’nın çözümde rol oynaması mümkün değil

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı Suriye’nin; Suriye ve halkına düşmancı tutumlara sahip Fransa’nın Suriye’nin egemenliğine karşı düşmancı tehditler ve daha fazla siyasi baskıları amaçlayan davranış ve tutumlarını reddettiğini belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı; Fransa’nın Birleşmiş Milletlerdeki daimi temsilcisinin 7 Şubat 2018 tarihli mesajına cevap olarak bugün BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına gönderdiği iki resmi mektubunda; Fransa’nın BMGK ve uluslar arası diğer platformlarda Suriye konusunda gerçekleri çarpıtma ve dünya kamuoyunu kandırma hamlelerini aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü belirtti. Bu hamlelerinden amacın dünya kamuoyunu kandırmakla birlikte uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütleri korumak olduğunun altını çizen bakanlık; Fransa’nın Suriye’de krizin başından beri radikal terör örgütleri destekleyip kolladığını kaydetti. Bakanlık Fransa’nın ilk baştan beri provokatör bir rol oynadığını, Suriye’de masum kanların akıtılmasının devam etmesi için her gayreti gösterdiğini ifade etti.

Fransa’nın 7 Şubat 2018 tarihli mesajının Suriye’de siyasi çözümün sağlanması ve kanların akıtılmasına son verme iradesi ve dürüstlüğüne sahip olmadığını net bir şekilde kanıtladığının altını çizen bakanlık; teröre desteği, provokasyonu ve gerçekleri çarpıtma tutumlarıyla bilinmesiyle Suriye’de barışçıl bir çözüm için herhangi bir rol oynamaya uygun olmadığını net bir şekilde kanıtladığının altını çizdi. Bakanlık Fransa’nın Suriye’de masum kanların akıtılmasında büyük bir rol oynadığını, dolayısıyla siyasi çözüm istediğini iddia etmesi ya da Suriye halkının çıkarlarını savunduğunu öne sürmesi konusunda hiçbir hak ya da uygunluğa sahip olmadığını kaydetti.

Suriye’nin BMGK’nin güvenirliğini sabote eden Fransa’nın tutum ve politikalarına son verme çağrısında bulunduğunu belirten bakanlık; BM misakı ve uluslar arası kararları aldırmaksızın duvara çalan Fransa’ya karşı etkin ve caydırıcı icraatlar alınmasını da talep ettiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.