Suriye: Golan Mutlaka Suriye Topraklarına Geri Dönecek

  • 09 Temmuz 2017
  • 1.169 kez görüntülendi.
Suriye: Golan Mutlaka Suriye Topraklarına Geri Dönecek

Suriye Dışişleri Bakanlığı; işgalci İsrail otoritelerinin Suriye’nin Golan topraklarını kendi topraklarına katmayı hedefleyen bir adımla 2018 yılının Ekim ayında ‘yerel meclisler’ seçimleri adını verdiği seçimler yapma ilanını cümleten ve ayrıntılarıyla mutlak bir şekilde reddettiğini vurguladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Sekreteri ve BMGK Başkanına gönderdiği eş iki resmi mektubunda; Golan topraklarının, Suriye’nin ayrılmaz bir parçası olup er ya da geç mutlaka anavatanı Suriye topraklarına geri döneceğine vurgu yaptı.

İşgalci İsrail’in, Golan topraklarını kendine katma icraatlarının; uluslararası kanun, karar ve misaklar kapsamında kesinlikle gayrı meşru olduğunun altını çizen bakanlık, BM ve BMGK’nun ilgili tüm kararlarının Golan topraklarının Suriye’nin bir parçası olduğunu ve İsrail’in bu topraklar ve ahalisine kendi icraat ve kanunlarını dayatmasının meşru olmadığının altını çizdiğine dikkat çekti.

Golan topraklarında yaşayan vatandaşlarımızın İsrail’in dayatma ve asimile etme icraatlarını mutlak bir şekilde reddettiklerine dikkat çeken bakanlık; Siyonist İsrail’in uluslararası kararları hiçe sayıp Golan ve Filistin topraklarına işgalini uluslararası toplumun sessizliğine ek olarak ABD ve daha başka belli başlı bölgesel ve Batılı devletlerin sayesinde sürdürdüğüne vurgu yaptı.

Bakanlık, İsrail’in uluslararası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlere desteğinin de bu sessizlik gölgesinde geldiğine dikkat çekerken, uluslararası kanun ve kararlara ihlallerinin dünya barışı ve güvenliği açısından teşkil ettiği tehlikeye karşı uyarıda bulundu.

Siyonist İsrail rejimi geçen hafta aldığı kararda, işgal ettiği Golan’da belediye seçimlerinin düzenlenmesine karar verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.