Suriye: Golan’ın kurtarılması Suriye’nin hakkıdır

  • 26 Mart 2019
  • 1.278 kez görüntülendi.
Suriye: Golan’ın kurtarılması Suriye’nin hakkıdır

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velit Muallim, Amerika Başkanı Donald Trump’ın kararının işgal edilen Suriyeli Golan’ın durumunu etkilemeyeceğini, Golan’ın ahalisi, halkımızın ve silahlı kuvvetlerimizin direnişi ile uluslararası meşruiyet kararlarıyla korunduğunu belirtti.

Muallim, Amerikan kararının Amerika’nın azlinden başka hiçbir işe yaramayacağını, Golan’ın uluslararası kararlarla, halkımız ve direnişi ile kahraman silahlı kuvvetlerimizle korunmuş olduğunu dolayısıyla bu kararın kesinlikle hiçbir etki yapamayacağını ifade etti.

Trump’ın tutumu ve bölgeye yönelik sonuçlarıyla ilgili ise Muallim, bu korsanın ne yapacağını kimsenin kestiremeyeceğini, kendisi ve idaresinin uluslararası istikrar için düzensizlik, uluslararası topluma da hegemonya faktörü olduklarını ispat ettiklerini belirterek, Trump’ın Kudüs ve Kudüs’ü yahudileştşrme ile başladığını lakin Golan’da hiçbir şey yapamayacağını çünkü toprağın halkının mülkü olduğunu ve hiç kimsenin yıllar geçse de bu gerçeği değiştiremeyeceğini vurguladı.

Trump kararını reddeden uluslararası tepkiler ve bu tepkilere güven imkanıyla ilgiliyse Muallim, hiç şüphesiz bu tepkilere güvenme imkanının olduğunu çünkü Birleşmiş Milletler kararlarına özen gösteren uluslararası kamuoyunun tepkisi olduğunu ve Amerika’nın en yakın Avrupalı müttefiklerinden dahi “azli”ni ortaya koyduğunu vurguladı.

Bu arada Suriye’den muhtelif illerden ve bölgelerden üniversite öğrencileri İsrail işgali altındaki Suriyeli Golan topraklarının er ya da geç mutlaka anavatanı Suriye’ye döneceğini belirtti.

Öğrenciler SANA ile röportajlarında Golan’ın ezelden beri Suriye’nin olduğunu ve Suriyeli kalacağının altını çizerken; ABD başkanı Donald Trump ya da başka hiç kimsenin bu gerçeği değiştiremeyeceğini vurguladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.