Suriye Halkı Dışarıdan Temsil Edilemez

  • 09 Aralık 2015
  • 974 kez görüntülendi.
Suriye Halkı Dışarıdan Temsil Edilemez

Yurtsever yurtiçi muhalif güçler konferansı bugün birçok muhalif güç ve partinin katılımıyla ‘Yurtiçindeki Ses’ sloganı altında Şam’daki Sheraton Otelinde çalışmalarına başladı.

Konferansta yapılan konuşmalarda muhalif şahsiyetler; Suriye’yi devlet ve halk olarak hedef alan plan ve komploların tüm çıplaklığıyla açık olduğunu ifade derken, bu plan ve komplolara karşı Suriye’nin tüm onurlu evlatlarıyla omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğini belirtti. Dış güçlerin bu planlarını hayata geçirmede Suriyeli kimi şahsiyetleri ‘muhalif’ gösterip edat olarak kullandıklarına dikkat çeken konuşmacılar; yurtsever ve bağımsız muhalifleri reddettiklerini ifade etti.

Konuşmacılar Suriye halkının yurtdışından temsil edilmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini, Suriye ve halkını ancak ve ancak Suriye’nin içinde vatanı savunanlar temsil edebileceğinin altını çizdi.

Suudi Arabistan’ın Riyad’ta düzenlediği sözde ‘Suriyeli muhalifleri birleştirme konferansını’ eleştiren konuşmacılar; bu konferansa ilişkin bir dizi soru işaretini ortaya koydular. Muhalefetin terörü destekleyen başka ülkelerde ikamet edip din adına konuşan veya silahlı gruplar olmadığına dikkat çeken konuşmacılar; bu devletler tarafından komuta alıp finanse edilenlerin Suriye halkını temsil etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Konuşmacılar muhalefetin; terör ve şiddeti reddeden, krizin siyasi ve barışçıl yollarla çözülmesine, ulusal ilkeler ve vatandaş haklarını koruyan bir devletin yapılandırılmasına çağrı yapanlardan ibaret olduğunu vurguladı.

Suriye halkının ideallerini ve temennilerini ifade etmeyen herhangi bir güç ya da kararı reddettiklerini belirten konuşmacılar; Suriye halkının kendisini temsil edenleri belirleme gücüne sahip olduğunu ifade etti.

Halk Partisi Genel Sekreteri Nevvaf Trad el Mulhim; dış güçlerin taşeronları aracılığıyla hayata geçirmeye çalıştıkları planların Suriye’yi toprak ve halk olarak parçalamayı amaçladığını söyledi.

Suriye Vatan Partisi Genel Sekreteri Mecd Niyazi ise konferansta toplanan muhaliflerin bir kısım noktalarda görüş farklılığı taşımalarına rağmen fakat ulusal ilkelerde aynı vizyona sahip olduklarını belirtti.

Dayanışma Partisi Genel Sekreteri Muhammed Ebu el Kasım ise konuşmasında; bugün bir araya gelen muhaliflerin ulusal çatı ve ilkeler altında bir araya geldiklerini söyledi. Ebu el Kasım krize siyasi çözümün sağlanması ve halkın ideallerinin gerçekleştirilmesini destekleme amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.