Suriye halkının terörizm aleyhindeki mücadelesi dünya halkının yararınadır

  • 03 Ocak 2017
  • 1.155 kez görüntülendi.
Suriye halkının terörizm aleyhindeki mücadelesi dünya halkının yararınadır

Suriye Baş Müftüsü, Suriye halkının terörizm karşısındaki son 6 yıllık direnişi ile gerçekte bölge ve dünya istikrar ve güvenliğini savunduğunu bildirdi.

Suriye Baş Müftüsü Ahmet Bedrettin Hassun Suriye’de geçekleri yakından görmek ve Batılı medya araçlarının Suriye’ye ilişkin asılsız haberlerini deşifre etme amacıyla ziyarette bulunan Papaz David Smith başkanlığında Avustralyalı kilise heyeti ile bir araya geldi.

Baş Müftü Hassun Suriye halkının lideri ve ordusu etrafında birleşerek, altı yıla aşkın süredir dünyanın bir çok devletinin desteklediği evrensel terör ve radikal ideolojiye karşı şanlı bir mücadele verdiğini belirtti. Hassun Suriye’nin ordusu ve halkıyla sadece kendisini değil, bölge halkları ve tüm dünyayı radikal terör ve ideolojiye karşı savunduğunun altını çizdi.

Suriye ve halkına yönelik terör savaşına eş zamanlı olarak belli başlı devlet rejimleri ve medya araçlarının geçekleri çarpıtıp dünya kamuoyunu kandırdıklarına dikkat çeken Hassun; Suriye’yi ziyaret eden heyetlerin, gördükleri gerçekleri tarafsız bir şekilde kendi kamuoylarına ve dünya halklarına aktarmalarının önemini ifade etti.

Suriye Baş Müftüsü Hassun terörü destekleyen ya da radikal ideolojiye sahip cemaatlere ev sahipliği yapıp kontrol altında tutabileceklerini düşünen devletleri bu terör ve tekfirci ideolojinin tehlikesine karşı uyardı.

Hassun ABD ve müttefikleri devletlerin Suriye’ye uyguladığı ekonomik yaptırımlarında masum sivil insanların yaşamını nasıl olumsuz etkilediğine de ışık tuttu.

Konuk heyet başkanı Smith ise ziyaretleri sırasında gördükleri gerçekleri Avustralya halkı ve dünya halklarına taşımak için ellerinden gelen her gayreti göstereceklerini ifade ederken, Suriye’de Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında gördüğü dayanışma ve kardeşliğin de takdire şayan olduğunun altını çizdi. Smith Suriye halkının teröre karşı verdiği mücadeleyi de övdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.