Suriye hükümeti, ABD’nin son füze saldırısını barbarlık olarak niteledi

  • 08 Nisan 2017
  • 1.307 kez görüntülendi.
Suriye hükümeti, ABD’nin son füze saldırısını barbarlık olarak niteledi

Suriye’nin BM Daimi temsilcisi yardımcısı, Amerika’nın Suriye’de askeri bir üsse saldırısını barbarca gerçekleştirilmiş bir saldırganlık olarak niteledi.

İRİB hber ajansının verdiği habere göre Suriye’nin BM Daimi temsilcisi yardımcısı Monzer Monzer BM Güvenlik konseyi Olağanüstü toplantısında yaptığı konuşmada, Amerika’nın Şayrat askeri üssüne saldırısının, önümüzdeki günlerde teröristlerin daha fazla kimyasal silah kullanmaları konusundaki cesaretlerini daha da artıracağını bildirerek, Şam yönetiminin kesinlikle kimyasal silaha sahip olmadığını ve Han Şeyhun bölgesine düzenlenen saldırıdan sorumlu olmadığını bildirdi.

Monzer ayrıca ABD’nin asılsız iddialarla kendi füze saldırısını yorumlamaya çalıştığını bildirerek, ABD’nin bu saldırılarla gerçekte Suriye yönetimini zayıflatmayı planladığını bildirdi.

Munzir, “ABD’nin Cuma günü Şayrat Hava Üssü’ne yönelik düzenlediği saldırlar sonucu birkaç çocuk başta olmak üzere sivillerin de ölümüne neden oldu. ABD’nin bu saldırısı BM Antlaşması’na aykırıdır” dedi.

Munzir ilaveten, “ABD terör örgütü DEAŞ’le mücadele gerekçesiyle bir koalisyona liderlik yapıyor. Fakat onların izlediği temel amaç sivillerin öldürülmesi, ülke altyapısının tahrip edilmesi ve Suriye ordusunun güçsüzleşmesidir” değerlendirmesini yaptı.

Munzir konuşmasını şöyle sürdürdü: ABD yanıltıcı politikasını sürdürerek teröristlerden aldığı sahte bilgiler sayesinde düzenlediği son saldırısı için haklı gerekçe arıyor. Bu saldırının diğer amacı da Suriye’nin terör örgütlerine karşı elde ettiği zaferlerine gölge düşürüp Nusra Cephesi ve DEAŞ terör örgütünü kurtarmaktır.

Son olarak Suriyeli yetkili, BMGK’den kendi vazifesini yerine getirip ABD’nin açık bir şekilde düzenlediği saldırıya tepki göstermesini ve dünya barışı ve güvenliğini tehdit eden böylesi saldırıların bir daha gerçekleşmemesi için garanti vermesini talep etti.

Bu arada Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar el Caferi, BM Güvenlik Konseyi’nin ABD’nin Suriye’ye yönelik füze saldırısıyla ilgili olarak New York’taki olağanüstü oturumunda, ABD’nin saldırısından sonra el-Nusra ve IŞİD gibi terör örgütlerinin saldırılarının artış kaydettiğini söyledi.

SKY News haber kanalına göre; Caferi, Rusya’nın çağrısıyla düzenlenen oturumda yaptığı açıklamada, Amerika’nın IŞİD aleyhinde yalancı bir koalisyona liderlik yaptığını ama bu zamana kadar bu koalisyonun girişimlerinin sivillerin öldürülmesi ve Suriye’nin altyapılarının imha edilmesinden başka bir şey olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.