Suriye hükümeti çok yönlü bir ateşkese hazır

  • 17 Şubat 2016
  • 908 kez görüntülendi.
Suriye hükümeti çok yönlü bir ateşkese hazır
Suriye’nin BM Daimi temsilcisi, Suriye hükümetinin ülkede çok yönlü bir ateşkes imzalamaya hazır olduğunu bildirdi.

Dün İRNA’ya özel açıklamada bulunan Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, görüşmeler ortamına egemen zehirli atmosfere rağmen, Suriye hükümetinin çok yönlü bir ateşkes imzalamaya ve görüşmeleri sonuna kadar sürdürmeye hazır olduğunu, ancak terör örgütleri ve onların asıl hamilerinin ateşkesin sağlanmasına sıcak yaklaşmadıklarını bildirdi.

Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nün görev yaptığı, Halep yakınlarındaki hastanenin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından vurulduğunu da belirtti.

Caferi, “Elimizde, ABD ile ittifak güçlerinin, Suriye’nin kuzey kesimindeki hastaneyi vurduğuna ilişkin güvenilir bilgiler var. Ama onlar her zaman yaptıkları gibi kolay yolu seçerek, medya aracılığı ile Suriye hükümetine  karşı düşmanca bir karalama kampanyası başlattılar diye konuştu. Caferi, söz konusu hastanenin, Suriye hükümetine danışılmadan kurulduğunu ve Fransız ajanlarını barındırdığını, bu nedenle Fransa’nın tepki ortaya koyduğunu da söyledi.

Türkiye hükümetinin şu anda bölge istikrarsızlığı ve Suriye krizinin devam etmesindeki asıl faktör konumuna geldiğini belirten Caferi, Suriye yönetiminin bu konuda BM Güvenlik Konseyi üzerindeki baskısını artıracağını ve Türkiye makamlarının bu konuda gerekli açıklama yapmalarını sağlamaya çalışacağını belirtti.

Caferi ayrıca Türkiye ve Suudi rejiminin desteklediği örgütlerden hiç birinin şu ana kadar barış masası başında bir araya gelmediklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.