Suriye: İran ve Hizbullah’ın Şam’a olan desteği dünya denklemlerini değiştirdi

  • 29 Temmuz 2017
  • 1.631 kez görüntülendi.
Suriye: İran ve Hizbullah’ın Şam’a olan desteği dünya denklemlerini değiştirdi

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat Suriye ordusunun müttefik ve dost güçlerle birlikte Suriye’de Badiye çölünün derinliklerinden Rakka, Hama, Halep ve Şam kırsalından Lübnan’ın Ersal dağlarına kadar radikal teröre karşı sağladığı zaferlerin önemine dikkat çekti.

Lübnan el- Menar Kanalı ile dün bulunduğu telefon görüşmesinde Bakan Yardımcısı Mikdat; Suriye ordusu ve direniş güçlerinin müttefik ve dostların desteği ile terör ve destekçilerine karşı kararlı mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

Terör ve destekçilerine karşı büyük zaferin yakın doluğunu belirten Mikdat; Suriye ve Suriyelilerin bu konuda her zaman olduğu gibi şimdi de gayet umutlu ve emin olduklarını vurguladı. Mikdat terörün hiçbir zaman hiçbir yerde halkların iradesini yenmesinin mümkün olmadığını, teröre karşı zafer ve terörü destekleyenlerin er ya da geç bu terörün tehlikesine maruz kalmalarının kaçınılmaz olduğunu bir kez daha ifade etti.

Bakan Yardımcısı Mikdat Lübnan’ın Ersal Dağları ve Suriye tarafından Kalemun Bölgesindeki Flayta Dağlarının terörden kurtarılmasının ders almak isteyen tüm taraflara açık bir mesaj olduğuna dikkat çekti.

Suriye krizi 2011 yılında Arabistan, Amerika ve müttefiklerinin bu cümleden Türkiye ve Siyonist İsrail rejiminin, Beşar Esad yönetiminin devrilmesi amacıyla teröristlere destek vermesiyle baş göstermişti.

İran İslam cumhuriyeti, Rusya ve Lübnan Hizbullah hareketi ise Şam yönetiminin resmi daveti üzerine Suriye’de bulunmakta ve terörizme karşı mücadeleye destek vermekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.