Suriye: İsrail UNDOF anlaşmasını defalarca ihlal etti

  • 16 Şubat 2015
  • 1.352 kez görüntülendi.
Suriye: İsrail UNDOF anlaşmasını defalarca ihlal etti

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal el Mikdat, Golan Topraklarında Ateşkesi Koruma Güçleri “UNDOF” Yeni Komutanı General Purna Chandra Thapa ile bir araya gelerek UNDOF güçlerinin velayetini uygulaması çerçevesinde Suriye hükümeti ile BM arasındaki işbirliğini inceledi.

Suriye hükümetinin UNDOF güçleriyle ilgili 1974 yılında yapılan anlaşmasının getirdiği sorumluluklarını yerine getirdiğine dikkat çeken Mikdat; hükümetin, UNDOF güçlerinin görevlerini yerine getirmeleri için gerekli bütün kolaylıkları sağlayarak UNDOF güçleri mensuplarının güvenlik ve selametine önem verdiğini belirtti.

İsrail Otoriteleri ile silahlı terör grupları arasındaki koordinasyon ve işbirliğine değinen Mikdat; İsrail’in UNDOF anlaşmasını defalarca ihlal ettiğini vurguladı.

Öte yandan Suriye Hükümetinin gerek UNDOF güçleri ile gerekse de BM Barış Güçleri ile kurduğu işbirliğinin takdire değer olduğunu dile getiren General Thapa, Suriye’de güvenlik ve istikrarın yeniden sağlanacağına inandığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.