Suriye: İsrail’in Irkçı Yeni Yasası Apartheid’den Daha Zalimcedir

  • 22 Temmuz 2018
  • 1.235 kez görüntülendi.
Suriye: İsrail’in Irkçı Yeni Yasası Apartheid’den Daha Zalimcedir

Suriye Dışişleri Bakanlığından bir kaynak yaptığı açıklamada; Suriye Arap Cumhuriyeti, işgalci rejim parlamentosunda (Knesset) onaylanan ve rejimin ırkçılığını ortaya koyan yeni yasaları kınamaktadır. Bu ırkçı yasalar Güney Afrika’daki apartheid’den daha zalimcedir. Eğer Amerika Birleşik Devletleri’nin gayrimeşru bu rejime sınırsız desteği olmasaydı bu yasa çıkarılamazdı. ABD büyükelçiliğinin Tel-Aviv’den Kudüs’e taşınması İsrail’e ırkçı ve müdahaleci politikalarını devam ettirmesi konusunda bir çeşit yeşil ışıktı. İsrail’in ırkçı yasaları uluslararası kanunların ve Filistin halkının kendi ülkelerindeki tarihi haklarının açıkça ihlalidir, ifadelerini kullandı.

Bu kaynak daha sonra uluslararası camiadan bu yasanın iptal edilmesi konusunda üzerlerine düşeni yapmalarını istedi.

Perşembe sabahına kadar devam eden oturumda 55 “Hayır” oyuna karşı 62 “Evet” oyu ile geçen yasa, İsrail’i “Yahudi halkının tarihi anayurdu” olarak tanımlıyor ve “Yahudilerin ulusun kaderini tayin etmekte özel hak sahibi olduğu” belirtiliyor.

Parlamentodan geçen “Yahudi Ulus Devleti” yasası ile Arapça, ülkenin iki resmi dilinden biri olmaktan çıkarıldı. Yahudi yerleşimlerinin inşaasına devam edilmesi ise “ulusal bir çıkar” olarak tanımlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.