Suriye Meclis Başkanı: Şam’ın tahran ile çok derin ve köklü ilişkisi var

  • 12 Nisan 2018
  • 1.052 kez görüntülendi.
Suriye Meclis Başkanı: Şam’ın tahran ile çok derin ve köklü ilişkisi var

Suriye Halk Meclisi Başkanı Hammuda Sabbağ, ülkesinin İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkisinin çok derin ve köklü olduğunu vurguladı.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre başkent Şam’da İslam İnkılabı rehberinin Uluslararası İşlerden Sorumlu Danışmanı Ali Ekber Velayeti ile görüşmesinde konuşan Suriye Halk Meclisi Başkanı Hammuda Sabbağ, Suriye ve İran’ın aynı cephede ve müstekbirlik güçleri karşısında yer aldıklarını bildirdi.

Terörizm ve destekçilerine karşı nihai zaferin çok yakın olduğunu belirten Sabbağ, Suriye’nin dost ve kardeşi ülkelerin özellikle de İran İslam cumhuriyetinin terörizme karşı mücadeledeki rolünün büyük önem taşıdığını belirtti.

İslam İnkılabı rehberinin Uluslararası İşlerden Sorumlu Danışmanı Ali Ekber Velayeti de bu görüşmede, İran ve Suriye arasındaki tarihi ilişkilerin öteki ülkeler için de bir model ve örnek teşkil ettiğini ve Tahran’ın Suriye iç çatışmaları başladığı gündem şu ana kadar Suriyeli kardeşlerinin yanında yer almak konusunda bir an dahi tereddüt etmediğini bildirdi.

Velayeti ayrıca İran ve Suriye meclisleri arasında güçlü ilişki ve işbirliğinin yapılmasını da istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.