Suriye meclisi: Türkiye kayıtsız şartsız Suriye topraklarından çekilmelidir

  • 16 Ekim 2017
  • 1.178 kez görüntülendi.
Suriye meclisi: Türkiye kayıtsız şartsız Suriye topraklarından çekilmelidir

Suriye meclisi, Türkiye ordusunun kayıtsız şartsız Suriye topraklarından çekilmesi gerektiğini bildirdi.

El’Meyadin kanalına göre, Suriye meclisi, Türk ordusunun Suriye’nin İdlib eyaletinin kuzeyindeki askeri operasyonlarına dün akşam gösterdiği tepkide, bunu açık bir şekilde Suriye aleyhinde tehdit olarak niteledi.

Suriye dışişleri bakanlığı, Türkiye ordusunun bu girişimini, ”Milli Hakimiyetin Aşikar Çiğnenmesi” nitelerken, aynı zamanda uluslararası kanunların görmezden gelinmesi olarak niteledi.

Türkiye, Astana anlaşmasının bir tarafı olarak kendi askeri güçlerini  çatışmasızlık bölgesi olan İdlib’e anlaşmanın yürürlüğe geçirilmesi bahanesiyle gönderdi ama bu güçlerin İdlib’e girmesinde terör örgütü En’nusra ile işbirliği yapıldığı açık bir şekilde görülüyor.

Bu arada Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak da; Türkiye ordusunun bu saldırısı ve istilasının Astana’da yapılan Suriye konulu görüşmelerde garantör ülkeler arasında sağlanan anlaşmaların içeriği ile hiçbir ilgisi olmadığının altını çizdi.

Yetkili istilanın Astana görüşmeleri ve bu görüşmelerde garantör ülkeler arasında sağlanan anlaşmalara tamamen ters düştüğünü ve bu anlaşmaların dışına çıkma niteliğinde olduğunu vurgularken Türkiye rejiminin Astana’da varılan anlaşmalara bağlı kalması gerektiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.