Suriye Ordu Birlikleri, Dera’da İsrail’den Destek Alan Teröristleri, Ağır Kayıplara Uğrattı…

  • 19 Ocak 2015
  • 763 kez görüntülendi.
Suriye Ordu Birlikleri, Dera’da İsrail’den Destek Alan Teröristleri, Ağır Kayıplara Uğrattı…

Askeri kaynak Suriye ordu birliklerinin Dera Beled Bölgesinde ‘Horan Şehitleri Tümeni’ adlı terör çetelerinin siper aldıkları Menşiye Semtinde bir dizi nitelikli operasyonda bulunduklarını aktardı. Kaynak operasyonda aralarında kimlikleri belirlenen tehlikeli teröristlerin bulunduğu oldukça yüksek sayıda teröristin öldürüldüğünü, ağır makineli silahlarla donatılmış birçok araçlarının taşıdıkları terörist ve cephaneyle birlikte imha edildiklerini söyledi.

Bu arada Menşiye Semti; Ürdün toprakları üzerinden Ürdün krallık rejiminin desteği ile yabancı teröristlerin sızdığı eski gümrük bölgesine yakın düşmektedir.

Dera’da düşman İsrail destekli terör çetelerinin vahşet dolu eylemlerine maruz kalan Sed Yolu Bölgesinde ise askeri bir kaynak; aralarında yabancıların bulunduğu çok sayıda teröristin etkisizleştirildiğini aktardı. Kaynak Dera’nın batı kırsalının güney doğu kırsalına geçit noktası olarak kullanılan söz konusu stratejik bölgede Nusra Cephesi çetelerinin vatandaşlara saldırıp mülklerini de gasp ettiğini ve yağmaladıklarına dikkat çekti.

Dera Kentinin 12 km kuzeybatısına düşen Mzeyrib Bölgesinde ise ordu birlikleri yine düşman İsrail tarafından muhtelif şekillerde desteklenen Nusra Cephesine ait iki önemli karargahın yanı sıra ağır makineli silahlarla donatılmış 3 araçlarını tamamen imha etti. Operasyonda bir mühimmat deposunun da imha edildiğini belirten askeri kaynak, birçoğu yabancı olan onlarca teröristin öldürüldüğünü sözlerine ekledi.

Bu arada terör çeteleri medya araçlarında Dera kırsalının genelinde sayı ve teçhizatlarıyla büyük kayıplar verdiklerini itiraf etti. Terör çeteleri ayrıca Ürdün hastanelerinde tedavi gören birçok teröristin de aldıkları yaralar sonucunda öldüklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.