Suriye Ordusu 25 Köyü Daha IŞİD’den Kurtardı

  • 28 Kasım 2016
  • 1.157 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu 25 Köyü Daha IŞİD’den Kurtardı

Halep’in kuzeybatısında bulunan stratejik öneme sahip El-Bab şehrinde Suriye Ordusu ile terörist gruplar arasında çatışmalar yaşanmaya başladı.

Suriye Ordusu söz konusu bölgede yaptığı operasyonda, birçok taktik kullandı. Ordu birlikleri doğruca El-Bab şehri yönüne hareket etmek yerine 10 km uzaklıktaki güney yönünden ve şehrin çevresinde kontrol alanını genişletmek amacıyla batı yönünden ilerleyişini sürdürmektedir.

Halep’in kuzeyinde bulunan El-Meşa Medresesi yönünde başlayan ve ordunun kuzey yönüne doğru hareketiyle devam eden operasyonda, ordu birlikleri 25 tarım arazisini ve köyü tekfirci terör örgütünün elinden kurtarmayı başardı. Kurtarılan bu köylerden en önemlileri; Halep’in doğusunda bulunan Buleysa, El-Şeyh Keyyef, Cube ve El-Neyrabiye köyleridir.

Suriye Ordusunun bu alandaki en önemli ilerleyişi sanayi ilçesi olan Şeyhu Necar’ın emniyetinin sağlanması ve bu bölgeden çatışmaların uzaklaştırılmasıdır. Özellikle de El-Bab şehri yakınlarındaki çatışmalarla Suriye ordusu Halep’te bulunan teröristlere yönelik kuşatma çemberini daraltmaya çalışmaktadır.

Suriye ordusundan bir komutan Halep’te yaşanan çatışmalara ilişkin şunları söyledi: “Geçtiğimiz 15 gün içinde Suriye ordusu müttefiklerinin de desteği ile stratejik öneme sahip Şema Medresesi yönündeki tüm bölgeleri temizlemeyerek 25 tarım arazisi ve köyü tekfirci teröristlerin işgalinden kurtarmayı başardı.

Suriye Ordusu ve müttefikleri şuan teröristlerle mücadele etmektedir. Bu terörist gruplar El-Bab şehrine doğru ilerlediler. Ordu ise bu örgütlerin bu bölgede yayılmasını engellemeye çalışmaktadır. Ordu ve müttefikleri sadece 15 gün içinde IŞİD teröristlerini 25 köyden kovarak bu bölgeleri temizlemeyi başardı.”

Suriye Ordusunu askeri operasyonlarında ve Halep’in kuzeyindeki 25 köyün kurtarılmasında dikkat çeken nokta, bölgedeki Arap ve Kürt kabilelerinin Babenes, Tel Şuayr ve Huleysa köylerinde orduya verdiği kapsamlı destek ve işbirliğidir.

Bazı medya kuruluşları tarafından yayımlanan resim ve videolarda Suriye Ordusu tarafından Halep’in kuzeyinde kurtarılan bölgeler daha net bir şekilde görülmektedir. Yine yayımlanan videoda Suriye bayrağının El-Meşa Medresesi’nin çatısına asılma anı görülmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.