Suriye Ordusu: Amerika, IŞİD ile koordineli olarak Suriye uçağını düşürdü

  • 20 Haziran 2017
  • 1.189 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu: Amerika, IŞİD ile koordineli olarak Suriye uçağını düşürdü

Suriye Ordusu, ABD Liderliğindeki sözde terörizmle mücadele koalisyonu güçlerinin Suriye savaş uçağını düşürmesinin Amerika’nın IŞİD terör örgütü ile koordineli olarak yaptığını bildirdi.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye rejimine ait bir SU-22 savaş uçağının, Tabka ilçesinin güneyinde PYD/PKK’nın öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçlerini (SDG) vurması üzerine ABD F/A 18 Super Hornet uçakları tarafından yerel saatle 18.43’te düşürüldüğünü duyurmuştu.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Suriye Ordusu Genel Kurmay başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, bu aleni saldırganlığın ABD’nin terörizme destek verdiğini bir kez daha gözler önüne serdiğini bildirdi.

Komutanlık akşam saatlerinde yayınladığı bülteninde; uluslar arası kanun ve kararlara tamamen aykırı olan ve IŞİD’e karşı savaştığı iddialarıyla hiçbir ilgisi olmayan söz konusu gayrı meşru koalisyonun uçağı düşürmesiyle ABD ve müttefiklerinin terörle mücadeleyle hiçbir ilgisi olmadığını bir kez daha kuşkuya yer kalmaksızın kanıtladığının altını çizdi. ABD ve koalisyonunun IŞİD’e karşı operasyon düzenlediği sırada Suriye orduna ait bir uçağı düşürmelerinin açık ve aleni bir şekilde IŞİD’e destek niteliği taşıdığına dikkat çeken Komutanlık; Suriye topraklarının tamamında teröre karşı savaşta meşru hakka sahip olan ve müttefikleriyle birlikte IŞİD’e karşı yegane etkin mücadeleyi veren Suriye ordusunu terör karşısında zayıflatmayı amaçladığını vurguladı.

Komutanlık bunun aynı zamanda ABD ve IŞİD arasındaki koordinasyonu deşifre ettiği gibi, ABD ve müttefiklerinin bölge ve halklarına karşı düşmanca planlarında terörü edat olarak kullanıp desteklediğini bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.