Suriye Ordusu: DOĞU GUTA TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI

  • 31 Mart 2018
  • 1.193 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu: DOĞU GUTA TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler genel Komutanlığı bugün, ordu birliklerinin Şam kırsalı Doğu Ğuta’da bir dizi nitelikli operasyonları ve bu operasyonlarda yüzlerce teröristi öldürmeleri ardından birçok kent ve beldeyi terörden kurtardıklarını ilan ederken, ordu birliklerinin Duma Kenti civarlarında operasyonlarını sürdürdüklerini belirtti.

Genel komutanlık bugün ilan ettiği beyanda; ordu birliklerinin müttefik ve destekçi güçlerle işbirliği içinde Doğu Ğuta’nın yapısıyla uygun nitelikli dakik operasyonlar gerçekleştirmeleri ve bölge ahalisinin selametine öncelik vermeleriyle Doğu Ğuta’nın tüm kent, belde ve köylerinin radikal teröristlerden kurtarıldığını vurguladı.

Operasyonlarda aralarında bariz tehlikeli isimlerin bulunduğu yüzlerce teröristin öldürüldüğünü belirten komutanlık, karargahları, siperleri ve ekipmanlarının da imha edildiğini kaydetti. Komutanlık radikal teröristlerin Şam ve kırsalında sivil yerleşim alanlarını hedef almada kullandıkları havan topları, roket ve füzeleri imal ettikleri atölyelerin imha edildiğini ifade etti.

Teröristlerin kullandıkları tünel şebekelerinin de ele geçirildiğine dikkat çeken komutanlık, sivil vatandaşlardan gasp ettikleri insani yardımları sakladıkları depoların da bulunduğuna işaret etti.

Komutanlık ordu birliklerinin bölgede teröristlerin son karargahı Duma Kenti ve ahalisini kurtarma amacıyla ordu birliklerimizin kent civarlarında radikal teröristlere karşı operasyonlarını başarıyla sürdürdüklerini vurguladı.

Ordu birliklerinin Doğu Ğuta’da radikal teröristlerin yıllardır rehine alıp canlı kalkan olarak kullandıkları on binlerce masum sivil insanı insani koridorlar üzerinden tahliye ettiklerini belirten komutanlık, bu vatandaşların tümünün geçici ikamet merkezlerine alınıp tüm temel gereksinimlerinin temin edildiğini söyledi.

Komutanlık Doğu Ğuta’nın terörden kurtarılmasının Şam ve kırsalında masum sivil vatandaşların can ve mal güvenliğini temin etme açısından ordu birliklerinin büyük bir zaferi niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

Ordu birliklerinin kanların akıtılmasına son verme özeni kapsamında binlerce teröristin aileleriyle birlikte İdlib’e aktarılmalarına izin verdiğine dikkat çeken komutanlık; ordu ve silahlı kuvvetler genel komutanlığının diğer bölgelerde bulunan tüm teröristleri silahlarını teslim etmeye bir kez daha davet ettiğini ifade etti.

Beyanının sonunda komutanlık ordu birliklerinin vatan topraklarının her karşını terörden kurtarmakla birlikte ulusal egemenlik ve halkın selametini sağlama kararlılığının bir kez daha altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.