Suriye Ordusu Halep Girişlerindeki Üstünlüğünü Elinde Bulunduruyor

  • 11 Ağustos 2016
  • 771 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Halep Girişlerindeki Üstünlüğünü Elinde Bulunduruyor

Suriye ordusunun Halep şehrinin giriş kapılarında teröristlerin mevziilerine doğru ilerlemelerini sürdürdüğü bildirilmekte.

El-Alem televizyonunun Suriy temsilcilik ofisi müdürü Hüseyin Murtaza konuyla ilgili yaptığı açıklamada er-Raşidin bölgesinde canlı yayın sırasında Suriye ordusuna bağlı birlikler ile teröristler arasında şiddetli çatışmaların sergilenmesine temasla, genellikle yabancılardan ibaret olan teröristlerden bir çoğunun askeri fakülteler bölgesi el-Kulliyat’ta öldürüldüğünü bildirdi.

Savk’ul Habs bölgesinde de Suriye ordusu ile teröristler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten el-Alem’in muhabiri, Suriyeli birliklerin er-Raşidin 4 bölgesinde terörist ve tekfiri güçlerin bağlantı yollarını kesmek amacıyla bölgede önemli ilerleme kaydettiklerini açıkladı.

Öte yandan Suriye ordusunun, 5 günlük operasyonun ardından Lazkiye’nin stratejik bölgelerinde kontrolü yeniden ele geçirdiği bildirilmekte.

Ele geçirilen en önemli bölge Kensaba kasabası olurken, militanlardan temizlenen bölgelerin ve yolların Suriye ordusunun İdlib’e doğru ilerlemesini sağlayabileceği belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.