Suriye Ordusu Halep’in Güneyinde Kapsamlı Operasyon Başlattı

  • 07 Kasım 2016
  • 953 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Halep’in Güneyinde Kapsamlı Operasyon Başlattı

Suriye Ordusu ve müttefikleri geçtiğimiz akşam askeri kışlaların batısında bulunan Mute tepesini kurtarmak amacıyla, Halep’in güneybatısına yönelik, kapsamlı askeri operasyon başlattı. Ordu ayrıca, Rus savaş uçaklarının desteği ile 1070 olarak bilinen alanda teröristlerin bulundukları noktalara yönelik operasyona başladı.

Bir askeri kaynak tarafından verilen bilgilere; Suriye Ordusu ile Ceyş El-Fetih ve Halep Fethi terör örgütleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda ordu ve müttefikleri Halep’in batısında bulunan Er-Ruham tepesini bu örgütlerin elinden kurtarmayı başardı. Ayrıca teröristlerin bulunduğu ve hareket ettiği alanlar top ve füzelerle hedef alındı.

Direniş güçleri 1070 proje alanındaki, teröristlere yardım giden yolu kapatmayı başardı. Bunun sonucunda, onlarca terörist kuşatıldı. Öte yandan Mute tepesinin kurtarılması için şiddetli çatışmalar devam etmekte. Bu tepenin kurtarılmasıyla, teröristlerin 1070 projesindeki noktaları ve Halep’in batısında bulunan El-Hikme Medresesi ordunun kontrolüne geçecek ve güneyden teröristlere yardım gitmesi engellenmiş olacaktır.

Rusya ve Suriye savaş uçakları, ordunun İdlib dolaylarında bulunan Serakib, Han Şeyhun ilçelerinde  askeri operasyona başlamasından önce, teröristlere yardım gitmesini engellemek amacıyla çatışmaların devam ettiği Halep’in batı ve güney kısmını bombaladı. Operasyonda Esel ve El-Mensure’de bulunan teröristlere ait yönetim merkezi ve araçlar hedef alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.