Suriye Ordusu, Halep’te Teröristlere Yönelik Yoğun Operasyonlarını Sürdürüyor

  • 26 Nisan 2015
  • 762 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu, Halep’te Teröristlere Yönelik Yoğun Operasyonlarını Sürdürüyor

Halep’te Suriye ordu birlikleri Türkiye’deki rejimin destek ve yönlendirmeleriyle dehşet saçan Nusra Cephesi ve diğer tekfirci örgütlerin kümelenme yerleriyle birlikte Türkiye’den destek ve ikmal hatlarına yoğun operasyonlarda bulundu.

Halep kırsalının güneyinde askeri kaynak açıklamasında; ordu birliklerinin Ramleh, Um Han, Merba el Kebir, Merba Sellum ve Burc Seyne Köylerinde terör karargahlarını içerdikleri teröristler ve cephaneyle birlikte imha ettiklerini aktardı. Operasyonlarda çok sayıda teröristin öldürüldüğünü belirten kaynak; teçhizat bakından da teröristlerin ağır kayıplara uğratıldıklarını söyledi.

Ordu birliklerinin Halep’in güney kırsalında Hanaser Köyü ile İdlib kırsalının kuzeydoğusu Ebu el Zuhur Beldesini birbirine bağlayan yol paralelinde terör örgütlerin araçları ve bir kısım toplanma merkezlerine yönelik başarılı operasyonlar düzenlediklerine dikkat çeken kaynak; burada da çok sayıda teröristin ekipmanları ve ağır silahlarla donatılmış araçlarıyla birlikte imha edildiklerini aktardı.

Neyreb Havaalanının batısında ise ordu birliklerinin darbeleri sonucunda çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürüldükleri, bir kısım araçlarının da imha edildiği bildirildi.

Türkiye topraklarından terörist ve cephane girişiyle temel destek ve ikmal yolu sayılan kuzey kırsalda ise askeri kaynak, ordu birliklerinin Cebel Simon Bölgesinin Kefarsağir Beldesi ve Duveyr el Zeytun Köyünde teröristlerin kümelenme yerleri ve araçlarını imha ettiklerini aktardı.

Kaynak, Halep’in yaklaşık 10 km batısındaki el Mansura Köyünde Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerinden çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini, ağır silahlarla donanımlı birçok araçlarını da imha ettiklerini ifade etti.

Halep Kentinin Beni Zeyd, el Sahur, Hanano, Kerm Cebel, Salahuddin, Leyremun ve Bab el Neyreb bölgelerinde ise ordu birlikleri Kaide Örgütünün Suriye kolu olan Nusra Cephesi şemsiyesi altında faaliyet gösteren tekfiri terör örgütlere yönelik başarılı operasyonların devam ettiğine dikkat çekerken; aralarında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğu çok sayıda teröristin cephaneleriyle birlikte etkisizleştirildiklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.