Suriye Ordusu Hama ve Dera’da Yüze Yakın Teröristi Öldürdü

  • 09 Nisan 2017
  • 1.245 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Hama ve Dera’da Yüze Yakın Teröristi Öldürdü

Suriye Ordu birlikleri vatan ve vatandaşları teröre karşı savunma görevini azim ve duyarlılıkla sürdürürlerken, ABD ve bölgedeki işbirlikçi rejiler tarafından desteklenip komuta edilen Nusra Cephesi ve IŞİD terör örgütlerinden aralarında yabancıların bulunduğu onlarca teröristi öldürdü.

HAMA:

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında; ordu birliklerinin Hama Kentinin yaklaşık 35 km kuzeybatısına düşen Latamina Beldesinde teröristlere ait bir komuta karargahını yoğun ateşe tutmaları sonucunda aralarında tehlikeli isimlerin bulunduğu birçok teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini ifade etti.

Hama kırsalının kuzeyinde de ordu birliklerinin Meardes Köyü yönünde terör gruplarla şiddetli çatışmalara girdiklerini aktaran kaynak; aralarında terör elebaşı Muhammed el Hammadi’nin bulunduğu bir terör grubunun tamamını silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirdiklerini söyledi.

DERA:

Diğer yandan askeri kaynak; ordu birliklerinin Dera Beled’in Menşiye Semtinde askeri noktalara saldırmaya çalışan Nusra Cephesine tabi terörist gruplara karşı koyduklarını beyan etti. Kaynak; operasyonlarda Ürdünlü ‘Ebu el Kaika Tevhidi’ kod adıyla bilinen ve Suudi Arabistanlı ‘Ebu el Haris el Cezravi’ lakaplı azılı teröristlerin yanı sıra ‘Tevhit el Cenup Tümeni’ adıyla bilinen terör çeteleri komutanlarından Halit Mutaz el Muhamid’in aralarında bulundukları en az 75 teröristin öldürüldüğünü sözlerine ekledi.

Buna eş zamanlı olarak Dera Beled’in Buhar Semti, Arbain Parkı ve Baraj Yolunda ordu birliklerinin Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesinin toplanma yerleri ve hareket eksenlerini hedef aldıklarını belirten kaynak; tekfircilere ait 2 komuta karargahı, 3 füze bataryası, 2 havan rampası, 1 siper ve 1 ağır makineli silahı ekipleriyle birlikte tamamen imha ettiklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.