Suriye Ordusu Hanasir’deki IŞİD militanlarını kuşattı

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.528 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Hanasir’deki IŞİD militanlarını kuşattı

Kaplan Kuvvetlerinin öncülük ettiği Suriye Ordusu İtriya-Resafa yolunu tamamen kontrol altına alarak Hanasir’deki IŞİD militanlarını çembere aldı.

Bir askeri kaynağa göre Suriye Ordusu, geçtiğimiz hafta örgütün Halep’te kontrol etttiği son bölge olan Hanasir bölgesindeki IŞİD militanlarını 20 kilometrelik bir koridoru açık bırakarak bölgeden çekilmeye zorladı.IŞİD militanlarının bölgeden çekilmemesi üzerine bu sabah Kaplan Kuvvetleri kuşatmayı tamamladı.

Kaplan Kuvvetleri bu sabah başlattığı operasyonla İtriya-Rusafa yolunu IŞİD’den tamamen temizledi. Operasyonda Zekiya yol ayrımı, Sele Eved ve Cib Ajaj kasabaları özgürleştirildi. Kaplan Kuvvetleri bu bölgelere Resefa’dan saldırdı ve Resefa’nın batısından ilerleyerek doğudaki Suriye Ordusu kuvvetleriyle buluştu.

Suriye Ordusu’nun bölgede hakimiyet kurması Tabka’nın güneyindeki Resefa’ya giden ikmal hattını oldukça kısalttı.Bu önemli bölgenin ele geçirilmesi Suriye Ordusu’nun Deyrezzor üzerindeki IŞİD kuşatmasının kaldırılması amacıyla yapılacak operasyonlar için çok önemli bir adım olarak görülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.