Suriye ordusu Homs’un el-Abbasiye bölgesini ele geçirdi

  • 10 Haziran 2017
  • 1.048 kez görüntülendi.
Suriye ordusu Homs’un el-Abbasiye bölgesini ele geçirdi

Suriye ordusunun Homs eyaletinin doğu kesimindeki ilerlemelerinin devamında el-Abbasiye bölgesinin kontrolünü ele geçirdikleri bildirildi.

Lübnan en-Naşre internet sitesinin verdiği habere göre Suriye ordusu güçlerinin bölgedeki başarılı operasyon ve ilerlemelerinin aralıksız devamında Homs’un doğusunda yer alan el-Abbasiye bölgesi IŞİd terör örgütü mensuplarından tamamen temizlenerek kontrol altına alınmış ve bu operasyonda teröristlerden onlarcası öldürülmüştür.

Diğer yandan askeri bir kaynak Suriye ordu birliklerinin ABD ve müttefiklerinin tehditlerine ve IŞİD’i kollama çabalarına rağmen Homs İlinin doğusu Badiye Bölgesinde bu radikal terör örgüte karşı operasyonlarını azim ve başarıyla sürdürdüklerini belirtti.

Öte yandan askeri bir kaynak ordu birliklerinin Şam kırsalı Doğu Ğuta’nın arka taraflarında teröre karşı sürdürdüğü başarılı operasyonlarda onlarca teröristi araç ve ekipmanlarıyla birlikte etkisiz hale getirmeleri ardından Termal Santralden Dekve Tepesine kadar uzanan tüm bu bölgeyi kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

Kaynak operasyonlarda Dekve Tepesinin yanı sıra 8 tepenin daha ordu kontrolüne geçtiğine dikkat çekerken, Doğu Ğuta’nın Badiye Bölgesinden ayrılmasının yanı sıra muhtelif yönlerde teröristlerin kullandıkları ikmal ve destek hatlarının kesilmesinde söz konusu tepelerin büyük önem taşıdıklarına vurgu yaptı. Terör örgütlerin bu tepeleri ellerinde tutmak için krizin başından beri büyük çabalar harcadıklarına işaret eden kaynak, yüksek stratejik önemleri itibarıyla son olarak IŞİD’ten kurtarıldıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.