Suriye ordusu İdlib’de Ebu Zuhr askeri hava limanını geri aldı

  • 11 Ocak 2018
  • 1.355 kez görüntülendi.
Suriye ordusu İdlib’de Ebu Zuhr askeri hava limanını geri aldı

Suriye ordusunun İdlib çevresinde bulunan Ebul’Zuhr askeri havalimanının kontrolünü teröristlerden geri aldığı bildiriliyor.

İdlib’deki terörist gruplar dün gece yaptıkları açıklamada, Suriye ordusunun  sözkonusu havalimanının kontrolünü aldığını itiraf ederlerken, sözkonusu havalimanı yaklaşık 2 yıldır terör örgütü en’Nusra’nın  işgalindeydi.

Bu arada Suriye ordusunun, Amerika ve müttefiklerinin  ‘ılımlı muhalifler’ adını verdikleri Nusra Cephesi ve müttefikleri terör örgütlere karşı operasyonlarını sürdürdüğü dün  bu teröristlerden onlarcasını ekipmanlarıyla birlikte etkisiz hale getirerek bir dizi belde ve köyü kurtardığı anlaşılıyor.
Askeri bir kaynak İdlib kırsalının güneydoğusunda destekçi güçlerle işbirliği içinde teröre karşı yaklaşık bir aydır sürdürülen operasyonlarda Cub el Abyad, Ras el Ayn, Izeyziye, Buveyder, Küvle el Buveyder, Akla el Buveyder, Resm el Cahş, Ovca, Resm el Burc, Küçük Beyyaa, Büyük Beyyaa, Serc, Resm el Meyyas, Raife, Um el Tennah, Resm el Haşuf, Küçük Zafir, Büyük ZAfir, Resm el Dibşe, Güney Tel Selmo, Resm el Abid, Um Hreyf ve Um Cura olmak üzere toplam 23 belde ve köyü terörden kurtardıklarını belirtti.
Operasyonlarda aralarında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğu yüksek sayıda teröristin öldürüldüğünü belirten askeri kaynak, aralarında tank, zırhlı araç ve ağır makineli silahlarla donatılmış çok sayıda aracın da imha edildiğini aktardı.
Kaynak terörden kurtarılan bölgeleri bomba düzeneklerinden temizleme operasyonlarının başlatıldığını belirtirken, teröre karşı operasyonların başarıyla devam ettiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.