Suriye Ordusu IŞİD teröristlerinin Tedmur’a saldırısını geri püskürttü

  • 12 Haziran 2018
  • 1.471 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu IŞİD teröristlerinin Tedmur’a saldırısını geri püskürttü

Suriye ordusunun, terörist IŞİD örgütüne bağlı güçlerin Humus eyaletinde Tedmur bölgesine saldırısını geri püskürttüler.

El-Ahbariye televizyonunun bildirdiğine göre Suriye ordusu dün terör güçlerine yönelik gerçekleştirdikleri operasyonda teröristlerden beşini öldürmenin yanı sıra onlara ait bir zırhlı araçla bir motosikleti de imha ettiler.

Teröristler aldıkları bu hezimetten sonra geri çekilmeye mecbur kaldılar.

Öte yandan ABD komutasında IŞİD’e karşı savaş bahanesi altında teşkil edilen uluslar arası koalisyon güçlerine tabi savaş uçakları Haseke kırsalının güneyi Hvaybira Köyünde sivilleri bombaladı.

Köyde yerel kaynaklar koalisyon güçlerinin köyde okul binasını bombalamaları sonucunda büyük çoğunluğu daha önce Irak’ta IŞİD saldırılarından kaçan çocuk ve kadınların büyük çoğunluğunu oluşturduğu 18 sivil vatandaşın şehit düştüklerini belirtti. Kaynaklar birçok vatandaşın da yaralandıklarını ifade ederken okul binasında büyük hasarın meydana geldiğini sözlerine ekledi.

ABD ve koalisyonunun Haseke İline tabi Şeddadi kırsalında edat olarak kullandığı Demokratik Suriye Güçleri saflarına katılmayı reddeden yerleşim alanlarını yoğun bir şekilde bombaladıklarına vurgu yapan yerel kaynaklar; amacın daha sonra DSG militanlarının bu yerleşim alanlarını ele geçirmeleri olduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.