Suriye Ordusu Kontrolleri Altındaki Bölgeleri Genişletiyor

  • 09 Şubat 2016
  • 865 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Kontrolleri Altındaki Bölgeleri Genişletiyor

Özellikle Suudi Arabistan ve Türkiye’deki rejimler olmak üzere dış güçlerin talimat ve desteklerinde tekfircilik ve terör estiren örgütlere karşı operasyonlarını başarıyla sürdüren Suriye ordu birlikleri bugün de kontrolleri altındaki bölgeleri genişlettirdi.

DERA:

SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak ordu birliklerinin İsrail destekli tekfirci ve hainlere karşı operasyonları kapsamında bugün sabah saatlerinde Dera kentinin yaklaşık 4 km doğusuna düşen Nuayme Beldesinin doğusunda Nusra Cephesine ait bir aracın yanı sıra bir havan rampasını muhtevalarıyla imha ettiklerini belirtti.

Dera kentinin yaklaşık 13 km kuzeyine düşen Tafas Beldesinde ise ordu birliklerimizin ‘Mutasam Billah Tümeni’ adlı terör çetelerinin bir karargahını hedef aldıklarını belirten kaynak; operasyonda karargahta bulunan terör grubunun tamamının ekipmanlarıyla birlikte etkisizleştirildiklerini söyledi.

Bu arada ‘Mutasam Billah Tümeni’, geçen Mart ayında saha komutanlarının çoğunun IŞİD’e biat eden ‘Müsenna İslami Hareketi’nin bir kolu sayılıyor.

Diğer yandan askeri kaynak ordu birliklerinin Dera Beled Bölgesinin muhtelif bölgelerinde gerçekleştirdikleri operasyonlarında biri ağır silahla donatılmış 4 aracın taşıdıkları teröristler ve cephaneyle birlikte imha edildiklerini ifade ederken, aynı zamanda aralarında saha komutanlarının bulunduğu çok sayıda teröristin öldürüldüğünü sözlerine ekledi.

Ordu birlikleri dünkü operasyonlarında aralarında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğu 20’den fazla teröristi öldürürlerken, 11 aracı da yükleriyle birlikte imha etmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.