Suriye ordusu Mehin Kentini kontrol altına aldı

  • 31 Aralık 2015
  • 934 kez görüntülendi.
Suriye ordusu Mehin Kentini kontrol altına aldı

Suriye ordusu ve Halk Komitelerinin IŞİD’le yoğun çatışmaların ardından Humus’un güneydoğusundaki Mehin kentinin girişine ulaştığı bildirildi.

El Menar televizyonunun saha kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Suriye ordusu ve Halk Komiteleri Cebel Mehin el-Asgar’ı kontrol altına aldı.

Dün de Suriye ordusu ve müttefiklerinin Mehin’e hakim konumdaki Cebel Kebir’i kontrol altına aldığı bildirilmişti.

Çok sayıda IŞİD militanının öldürüldüğü ve birçoğunun da kaçtığı çatışmaların ardından Suriye ordusu ve müttefiklerinin Mehin’in batı girişindeki en önemli kontrol noktasını ele geçirdiği bildirildi.

Hizbullah’a ait askeri güçlerin dün öğleden sonra Mehin’in kuzeyindeki Havarin bölgesini IŞİD’den temizlediği bildirilirken Havarin beldesindeki mevzilerini güçlendiren Suriye ordusu ve Hizbullah’ın Mehin’in güneydoğusu ile Kalamun dağlarının doğu eteklerinden yeni bir operasyon başlattığı belirtildi.

Hizbullah güçlerinin Suriye ordusunun topçu desteği ile Mahsa köyüne hakim tepeleri tamamen kontrol altına aldığı bildiriliyor.

Suriye savaş enformasyon bürosu ise son dakika haberinde Mehin’in kontrol altına alındığını ve çok sayıda IŞİD teröristinin öldürüldüğünü bilridi.

Suriye ordusu ve Hizbullah geçtiğimiz ay Mehin’i kontrol altına almış; ancak IŞİD’in düzenlediği yoğun bombalı araç saldırılar sebebiyle 1 Kasım’da buradan geri çekilmek zorunda kalmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.