Suriye Ordusu Şam ve Homs Kırsallarında Teröristlere Ağır Darbeler Vurdu

  • 20 Nisan 2015
  • 730 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Şam ve Homs Kırsallarında Teröristlere Ağır Darbeler Vurdu

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler Nusra Cephesi, IŞİD ve bu örgütlerin altında toplanan diğer terörist örgütlere yönelik başarılı operasyonlarını sürdürürken teröristlerin ağır kayıpları da devam ediyor.

Han el Şih Bölgesinde Nusra Cephesinden Yabancı Teröristler Öldürüldü

Ordu birlikleri bu sabah, Şam Kırsalı güneybatı kırsalı Han el Şih bölgesinde uluslararası terör listesinde yer alan Nusra cephesi örgütünden teröristlerle çatışmaya girdi ve bir havan toplarını imha etti.

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında, ordu birliklerinin Nusra Cephesinden teröristlerin Han el Şih yakınlarındaki çiftliklerin yakınlarında bulunan askeri kontrol noktasına düzenledikleri saldırıyı çökerttiklerini, ölü ve yaralı düşürdüklerini söyledi.

Kaynak, bir ordu birliğinin Han el Şih güneyindeki el Hüseyniyye Çiftliklerinde Nusra Cephesine ait bir havan topunu imha ettiğini çoğu yabancı uyruklu çok sayıda teröristi öldürdüklerini ve ağır kayıplara uğrattıklarına işaret etti.

Filistinli Mültecilerin bir kampının içinde olduğu Han el Şih Beldesi geçen aylar içerisinde terörist saldırılara maruz kalması sonucunda ahalilerin, İsrail işgal varlığıyla tam bir koordinasyon içerisinde çalışan terörist örgütlerin katliamlarından kaçarak evlerini terk etmelerine neden olmuştu.

Homs Kırsalında Nusra cephesi ve IŞİD Örgüt Hücreleri İmha Edildi

Ordu birlikleri Homs doğu ve kuzeydoğu kırsallarında uluslararası terör listesinde yer alan IŞİD terör örgütünü ortadan kaldırmak üzere süregelen operasyonları esnasında örgüt hücre ve teröristlerinin toplanma merkezlerine ağır darbeler indirdi.

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında, ordu birliklerinin Homs doğu kırsalı Batı el Hebra’da toplanma merkezlerine yönelik düzenlediği operasyonda onlarca teröristi ölü düşürdüklerini söyledi.

Kaynak, ordu birliklerinin Homs doğu kırsalının muhtelif bölümlerinde yayılan teröristlere yönelik operasyonlarda Recm el Aali, Recm el Kasr ev Um el Riş’te IŞİD teröristleri hücre ve toplanma merkezlerini imha ettiklerini söyledi.

Askeri kaynak, ahalilerin teröristler tarafından göç ettirilmesi ve mülklerinden uzaklaştırılmaları ardından çok sayıda çiftlik ve Köyü kendileri için hücreye çevirdiği Homs doğu kırsalı Mes’ada Köyünde terörist örgütlerin hücrelerine yönelik düzenlediği bir operasyon sırasında çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düştüklerini söyledi.

Kaynak, ordu birliklerinin Homs kuzeydoğu kırsalının el Amiriye Köyü ile Hama il sınırındaki Ebu Havadit Köyünde teröristlere ait hücre, silah ve cephane imha ettiklerini saflarında da çok sayıda teröristi ölü ev yaralı düşürdüklerini söyledi.

Resten’de ise ordu birlikleri Nusra Cephesine yönelik süregelen operasyonları çerçevesinde de çok sayıda teröristi ölü düşürdü.

Dera Kuzeydoğu Kırsalında Bazı Beldeler Ordu Kontrolünde.. Teröristlerin İşgal Varlığından Gelen İkmal Yolları İmha Edildi

Ordu birlikleri bugün teröre yönelik savalında yeni bir başarı sağlayarak Dera Kuzeydoğu kırsalında bazı beldeleri tamamen kontrolü altına aldı, düşman İsrail ile bağlantılı olan terörist artıklarına yönelik çemberi iyice daralttı.

Askeri kaynak, ordu ve silahlı kuvvetlere tabi ordu birliklerinin düzenlediği başarılı operasyon sonucunda Dera kırsalı Doğu ve Batı Meskiyye, Resm el Havabi, Aşnan ve el Dellase Beldelerini hakimiyetleri altına aldıklarını ilan etti.

Kaynak, ordu birliklerinin söz konusu beldelerde tekfiri terör örgütlerinin son toplanma merkezlerini imha ettiklerini Muleyha el Ataş ve Busr el Harir Beldelerini de tamamen abluka altına aldıklarını ilan etti.

Bu arada terörist örgütler sosyal paylaşım sitelerinde Dera kuzeydoğu kırsalında ağır kayıplara uğradıklarını aralarında Ahmet Sultan el Mef’alani, Ali Mansur Abdo el Hariri, Tahir Edip el Saadeddin el Hariri ve Ukla Eid el Hariri’nin içinde oldukları çok sayıda teröristin öldüğünü itiraf ettiler.

Askeri kaynak, ordu birliklerinin Sekaka, Nahite ve doğu el Kerak’ta terörist örgütlere ait toplanma merkez ve hücrelerini imha etmeleri ardından çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerine işaret etti.

Kaynak, ordu birliklerinin başarılı operasyonları sonucunda terörist örgütlerin siper savunma hatlarını vurduğunu ve düşman İsrail ile ikmal yollarını imha ettiklerini, Dera Beled Abbasiye Fırını yakınlarında bu operasyonlar sonucunda da terörist saflarında çok sayıda ölü ve yaralı düşürdüklerini ellerinde bulunan silah ve teçhizatı da imha ettiklerini açıkladı.

Bu arada ordu birlikleri Dera kırsalı Ürdün sınırlarına yakın Mzeyrib Beldesinde Nusra Cephesinin hücre ve yuvalarına karşı nitelikli operasyonlarını sürdürdü. Operasyonlarda çok sayıda terörist ölü ve yaralı düşürülüp araç ve cephaneleri de imha edildi.

Dera kırsalının Alma, Sayda, el Naime, Kefar Şems ve Akraba bölgelerinde Nusra Cephesi ve diğer örgütlere ait yuva ve toplanma yerlerini hedef alan ordu birlikleri; yüksek sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp havan rampaları, cephane ve silah depolarını imha etti.

Dera kırsalının kuzeydoğusuna düşen Lucat Bölgesinin el Rekme Köyünde ise teröristlere ait yuva ve kümelenme yerleri hedef alınmaları sonucunda, onlarca terörist ölü ve yaralı düşürüldü, silah ve mühimmatları imha edildi.

Halep ve Kırsalında Teröristlerin Yuva ve Toplanma Yerleri Hedef Alındı

Askeri kaynak; ordu birliklerinin Halep’in batı yönünden İlmi Araştırmalar – el Mensura ekseni aracılığıyla yerleşim alanlara sızmaya çalışan teröristlerin girişimlerini çökerttiklerini belirtti.
Ordu birliklerinin aynı zamanda Halep Kentinin batısında Nusra Cephesi çeteleriyle çatışmaya girdiklerini aktaran kaynak; onlarca teröristi ölü ve yaralı düşürüp araç, cephane ve silahlarını imha ettiklerine dikkat çekti.

Ordu birliklerinin Eski Halep, Erbid, el Cadide, Kastal el Harami, Büstan el Kasr, Birinci Raşedin Banliyösü ve Ağîr bölgelerinde teröristlerin yuva ve hücrelerine karşı nitelikli operasyonlarını sürdürdüklerini söyleyen kaynak; çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini ekledi.

Kunaytra Kırsalında Çok Sayıda terörist Ölü ve Yaralı Düşürüldü

Diğer yandan ordu birlikleri Kunaytra kırsalının batısı düşman İsrail’den Nusra Cephesine bağlı teröristlerle ikmal hattı olarak kullanılan el Hamidiye Köyünde, teröristlerin toplanma yerlerini hedef alarak çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.

Ordu birlikleri Kunaytra kırsalının kuzeydoğusu Batı Samadaniye Köyünde radikal terör örgütlerine ait bir yuvayı muhtevalarıyla birlikte imha etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.