Suriye Ordusu, Tekfirci Teröristlere Ağır Darbeler Vuruyor

  • 23 Haziran 2015
  • 972 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu, Tekfirci Teröristlere Ağır Darbeler Vuruyor

Vatan topraklarını terör belasından temizlemek üzere Suriye ordu birliklerinin muhtelif bölgelerde düzenledikleri başarılı operasyonlar sonucunda tekfiri teröristlerin ağır kayıpları sürüyor.
ÅžAM KIRSALI :
Ordu birlikleri Lübnan direniş güçleriyle işbirliği içinde Şam kırsalı Kalemun’daki Bekkara Tepeleri, Tellacat el Bürkan, Şekkara, Beyt Şekkür ve Zalil Hacı Ali tepelerini teröristlerden temizleyerek tamamen kontrolüne aldı. Söz konusu tepelerde teröristlerin tüm mevkilerini bertaraf eden ordu birlikleri çok sayıda teröristi ekipmanlarıyla birlikte etkisizleştirdi.
HASEKE:
Haseke güney kırsalında IŞİD terör örgütü yuva ve toplanma merkezlerine yönelik düzenlediği operasyonlarında ordu birlikleri, çok sayıda IŞİD teröristini ölü ve yaralı düşürdü.
Haseke Valilik kaynağı SANA muhabirine açıklamasında ordu birliklerinin Tel el Barud’ta IŞİD teröristlerinin korunduğu yuvaları vurmaları sonucunda IŞİD saflarında çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düştüğünü, silah ve cephane açısından büyük kayıplara uğratıldıklarını söyledi.
Kaynak, Haseke Kentinin yaklaşık 15 km güneyindeki Sabahulhayr Silolarının batısı ve Meylebiye Bölgesindeki toplanma merkezlerine yönelik ordu birliklerinin düzenlediği başarılı operasyonlar sonucunda IŞİD örgütünün yine ağır kayıplara uğratıldığını belirtti.
KUNAYTRA:
Kunaytra’da ise askeri kaynak il kırsalının kuzeydoğusunda siyonist İsrail ile bağlantılı Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi ve diğer tekfiri terör örgütlerin yuva ve toplanma merkezlerinin yoğun ateşe tutulduğunu söyledi.
Kaynak SANA’ya açıklamasında Ofanya Köyü Mezarlığı yakınlarında Nusra Cephesi teröristlerinin toplanma merkezlerine yoğunlaşan operasyonlarda çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürüldüğüne, silah ve cephanelerinin de imha edildiğine dikkat çekti.
HOMS:
Bu arada Halk Savunma Grupları işbirliğinde ordu birlikleri Homs doğu kırsalı Tafha Köyü yakınlarında IŞİD teröristlerine pusu kurarak çok sayıda teröristi öldürdü.
Askeri kaynak açıklamasında Homs Kentinin yaklaşık 70 km doğusundaki Tafha Köyü doğusunda IŞİD Örgütünün hareket eksenlerinden birinde kurulan pusuda terör aralarında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğu çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürüldüğünü belirtti. Kaynak pusuda ayrıca ağır silahlarla donanımlı bir araçlarının da imha edildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak, Cub el Cerrah Nahiyesinde Unk el Hava ve Kuzey Mşeyrfe’de toplanma merkezlerine yönelik ordu operasyonları sonucunda IŞİD teröristlerinin sayı ve teçhizat bakımından ağır kayıplara uğratıldıklarını belirtti.
DERA:
Dera kırsalında İsrail ve Ürdün destekli tekfircilere karşı operasyonlarını sürdüren askeri birliklerden bir kaynak ise Busra el Şam Kasabasının güneydoğu semtinde tekfirci terör komutanlarının toplandıkları bir karargahın muhtevalarıyla imha edildiğini belirtirken, içindeki tüm elebaşları ve diğer teröristlerin öldürüldüğünü aktardı.
Kaynak ordu birliklerinin Dera kuzey kırsalı Naime Beldesinin doğusunda da Nusra Cephesi yuvalarını hedef alan operasyonlarında yine bir kısım teröristleri öldürdüklerini belirtti.
Hurbat Gazale Beldesinin batısında da tekfirci ve hain teröristlerle sıcak temasa girildiğini ifade eden kaynak; çatışmada çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürüldüğünü söyledi.
Askeri kaynak, Nusra Cephesi ve sözde İslami el Musenna Hareketi teröristlerinin toplanma merkezi sayılan Kefar Şems Köyünün batı tarafındaki toplanma merkezlerine yönelik düzenlenen başarılı operasyonlarda da yine çok sayıda teröristin ölü düşürüldüğünü belirtti.
Öte yandan ordu birlikleri tekfiri teröristlerin hareketlenmelerini takibe almaları ardından ağır taramalı silahların monte dildiği bir çok araçlarını imha etti. Dera Beled’in Meteoroloji yakınları, Baraj Yolu, Bilal Habeşi Camiinin güneyi, el Krak mahallesi ve Elektrik Müdürlüğü çevresinde de çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.
Bu arada tekfirci terör örgütleri sosyal medyalarında aralarında tehlikeli isimlerin bulunduğu çok sayıda elemanlarının öldüğünü itiraf etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.