Suriye ordusu, teröristlere ait 3 İHA’yı düşürdü

  • 25 Ağustos 2018
  • 1.503 kez görüntülendi.
Suriye ordusu, teröristlere ait 3 İHA’yı düşürdü

Suriye’deki Rusya Barış Merkezi Başkanı Alexy Tsyganov yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun Hama kentinde teröristlere ait 3 İHA’yı düşürdüğünü açıkladı.

Rusya Barış Merkezi Başkanı bu bağlamda yaptığı açıklamada, Suriye ordu birliklerinin Hama’da ordu mevzilerine yönelik saldırı yapmak isteyen 3 İHA’yı yok ettiğini bildirdi.

Tsyganov ayrıca sahadaki gelişmelere işaretle, teröristlerin İdlip’in gerilimi azaltma bölgesinde ateşkesi ihlal etmeye devam ettiklerini ve bazı noktalara saldırılarda bulunduklarını kaydetti.

Bu arada, Rus askeri uzman İgor Korotçenko, Suriye hava savunmasının, ordunun kimyasal silah kullandığı bahanesiyle Suriye’yi yeniden vurma hazırlığındaki ABD, İngiltere ve Fransa’ya yanıt verebilecek kabiliyette olduğunu belirtti.

ABD’nin Suriye’yi ikinci kez vurduğu Nisan 2018’deki senaryonun yakın gelecekte tekrarlanabileceğini belirten Korotçenko “Suriye topraklarındaki Rus hava savunma güçleri, Hmeymim ve Tartus’taki Rus askeri tesislerinin, askeri danışmanlarımızın ve uzmanlarımızın güvenliğini sağlayacaktır. Suriye hava savunması da kendi sorumluluk bölgesinde olan şehirleri ve önemli tesisleri koruyabilecek kabiliyettedir” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.