Suriye ordusu, teröristlerin Ebu Zuhur üssüne giden bağlantı noktasını kesti

  • 10 Ocak 2018
  • 948 kez görüntülendi.
Suriye ordusu, teröristlerin Ebu Zuhur üssüne giden bağlantı noktasını kesti

Suriye ordu birlikleri ve müttefik güçleri, Ebu Zuhur ile Mara Naman arasındaki cadde üzerinde kontrol sağlayarak, teröristlerin Ebu Zuhur askeri üssüne ikmal yolunu kestiler.

Suriye ordu birlikleri dün İdlip vilayetinin doğusundaki ilerlemelerinin devamında Ebu Zuhur üssünde kontrol sağlamayı başardı.

Bu arada Suriye ordusu Doğu Guta’nın Harasta, Arabin ve Duma bölgelerinde uçaklardan uyarı bildirisi dağıtarak, teröristlerden teslim olmalarını istedi.

Dün akşam saatlerinde açıklama yapan askeri bir kaynak; ordu birliklerinin İdlib kırsalının güneydoğusunda Resm el Hamidi, Büyük Kratin, Küçük Kratin, İstablat, Kuzey Soruc, el Hraybe ve Rabiat Brnan köy ve beldelerine ilaveten Hama kırsalının kuzeydoğusunda Um Sahric Köyünde teröristlerin son mevkilerini imha etmeleri ardından tüm bu belde ve köyleri kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

Harasta’daki teröristler geçtiğimiz hafta Suriye ordusuna ait bazı noktaları hedef almıştır. Saldırıların ardından Suriye ordusu, bölgedeki teröristlere karşı operasyon başlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.