Suriye Ordusu ve Müttefikleri Fırat’ın tüm kıyılarını teröristlerden temizlediler

  • 07 Aralık 2017
  • 1.240 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu ve Müttefikleri Fırat’ın tüm kıyılarını teröristlerden temizlediler

Suriye ordu birlikleri ve destekçi ve müttefik güçlerle işbirliği içinde Deyrezzor’da Fırat Nehri havzasının tamamını IŞİD’ten kurtarıp kontrollerine aldılar.

Suriye savunma bakanlığından askeri bir kaynak ordu birliklerinin, müttefik güçlerin katkısıyla Fırat Havzasının tamamını IŞİD’ten kurtarmalarıyla CelaKentinin yanı sıra Kusur, Um Saba, Sıfsafa, Acraca, Hakl el Verd, Salihiyei Sabha, Tovtahiye, Abbas, Muri, Şemmar, Layc, Katia, Tarış, Nusuruiye Dağı, Bukan, Remadi, Buney Tepesi, Hanzir Tepesi, Hasrat, Alyevi, Ğabra, Aşayir, Hurriyet, Mari Kalesi ve Seyyal bölge, belde, köy ve dağlarının tamamını kontrollerine aldıklarını belirtti. Kaynak Deyrezzor Meyadin ve Meyadin Albukemal otobanlarının da ordu kontrolüne geçtiklerini kaydetti.

Operasyonlarda aralarında yabancı ve azılı saha komutanlarının bulunduğu yüksek sayıda teröristin öldürüldüğünü belirten kaynak, radikal örgüte ait onlarca tank ve ağır silahlarla donatılmış aracın imha edildiğini söyledi. Kaynak aynı zamanda büyük miktarda patlayıcı ile hazırlanmış 5 aracın etkisiz hale getirildiğini, birçok bombalı aracın imha edildiğini ifade derken, muhtelif tür büyük miktarda silah ve mühimmata ilaveten birçok tank, ağır top ve BMB tipi zırhlı araç ele geçirildiğinin altını çizdi.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı da, Suriye’deki IŞİD varlığıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı, IŞİD’in Suriye’den tamamen atıldığını duyurdu.

RT’nin haberine göre yapılan açıklamada eskiden IŞİD’in elinde bulunan tüm bölgelerin geri alındığı söylendi.

“Suriye topraklarındaki tüm IŞİD teröristleri yok edildi ve topraklar kurtarıldı” diyen Rus komutan Valery Gerasimov, “bugünden itibaren Suriye’de IŞİD’in kontrol ettiği hiçbir yer bulunmuyor” şeklinde konuştu.

Gerasimov, “doğal olarak kimi direnişlerin sürebileceğini” ancak örgütün askeri olarak Suriye’den çıkartıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.