Suriye Ordusu yeni zaferlere imza attı

  • 01 Temmuz 2018
  • 1.519 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu yeni zaferlere imza attı

Suriye ordu birlikleri, Dera ve kırsalında teröristlere karşı operasyonlarını başarıyla sürdürerek destek ve ikmal hatlarının yanı sıra toplanma yerleri, karargah ve siperlerini yoğun ateşe tuttu.

Askeri bir kaynak SANA’ya açıklamalarında ordu birliklerinin Dera kırsalının kuzeydoğusu eski gümrük bölgesinde Nusra Cephesi ve çatısı altındaki teröristlerin destek ve ikmal hatlarına ilaveten toplanma yerleri, siper ve karargahlarını yoğun ateşe tuttuklarını belirtti.

Kaynak aralarında tehlikeli isimlerin tespit edildiği çok sayıda teröristin ölü yaralı düştükleri operasyonlarda tarım arazileri içinde kurdukları siper ve karargahların imha edildiğini aktardı.

Eski gümrük bölgesi civarında bulunan tarım arazilerinin Ürdün sınırları ve doğu kırsalı bölgelerinden gelen en önemli ana destek ve ikmal hatlarından biri sayıldığına dikkat çeken kaynak; aynı zamanda teröristlerin Ürdün’den sızmaları ya da Ürdün’e girmelerinin ana kapısı sayıldığını kaydetti.

Askeri kaynak ordu birliklernin Dera kırsalının kuzeydoğusunda da Nusra Cephesi ve çatısı altındaki terör örgütlere karşı operasyonlarını başarıyla sürdürdüklerini ifade ederken, Batı Gariye, Doğu Kerk ve Mseyfre beldelerinde dış güçlere tabi teröristleri beşeri ve askeri büyük kayıplara uğrattıklarını kaydetti.

Kaynak civarda bulunan çok sayıda beldenin bir kısmının terörden kurtarılmaları, diğer kısmının da ulusal uzlaşmalara katılmaları ardından söz konusu bu bölgelerde bulunan teröristlerin ciddi bir çöküş ve panik yaşadıklarına dikkat çekti.

Günün ilerleyen saatlerinde askeri bir kaynak SANA’ya açıklamalarında ordu birliklerinin Dera kırsalının kuzeydoğusu Batı Gariye Beldesinde Nusra Cephesi ve çatısı altındaki terör örgütleri tamamen yok etmeleri ardından beldeyi kontrollerine geçirip halkının güvenliğini temin ettiklerini belirtti.

Bu arada, Rusya’nın Suriye’deki tarafları uzlaştırma merkezinin komutanı Tümgeneral Aleksey Tsıgankov, ülkenin güneyindeki gerilimi azaltma bölgesinde yer alan 3 yerleşimin ateşkese katıldığını duyurdu.
Tümgeneral Tsıgankov, “Güney gerilimi azaltma bölgesinde Umm Valad, Etbaa ve Jebeb olmak üzere 3 yerleşim ateşkese katıldı” diye konuştu.

Tsıgankov ayrıca Suriye hükümet güçlerine karşı direnmekten vazgeçen 250 kişinin silahlarını teslim ettiklerini kaydetti.

Tümgeneral Tsıgankov, Suriye’nin Hama ve Humus bölgelerindeki durumun normale döndüğünü bildirdi.

Tsıgankov, “Hama ve Humus bölgelerinde durum normale dönüyor, barışçıl yaşama dönüş süreci devam ediyor” diye konuştu.

Rus komutan, son 24 saat içinde Humus’ta 108, Doğu Guta’daysa 115 kişinin evlerine döndüğünü, sığınmacı kamplarından Doğu Guta’da toplam 70 bin 749, Humus’taysa 106 bin 691 kişinin evlerine döndüğünü ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.