Suriye Ordusuna Bağlı Halk Güçleri Amerikan Askeri Üssünü Füzelerle Vurdu

  • 08 Nisan 2018
  • 1.477 kez görüntülendi.
Suriye Ordusuna Bağlı Halk Güçleri Amerikan Askeri Üssünü Füzelerle Vurdu

Suriye ordusu ile ittifak içinde olan Suriye Halk Direniş Grupları, Rakka ilinde Amerika’ya ait askeri bir üssü hedef aldı.

Mehr haber ajansının Rusya el-Yevm televizyonundan naklen bildirdiğine göre şubat 2018 tarihinde varlığını ilan eden ve Suriye ordusuna destek amacıyla mücadeleye katıldığını açıklayan Suriye Halk Direniş Grupları, dün yaptığı yazılı bir açıklamada, Cuma günü öğleden sonra kendi birliklerinin Rakka’ya bağlı Ayn İsa bölgesinde Lafarge çimento fabrikasında Amerikan askeri üssünü bir kaç füzeyle hedef aldıklarını bildirdi.

Suriye Halk Direniş Grupları bildirisinde bu saldırının, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının havada uçuş halinde bu operasyonun gerçekleştiği belirtilmiştir.

Bu saldırı ardından Fransa Amerika liderliğindeki koalisyon güçleri üssünün Anadolu ajansı tarafından ifşa edildiği gerekçesiyle Türkiye’yi suçladı.

Suriye devleti defalarca BM ve Güvenlik konseyi farklı mektuplar göndererek ülkesindeki yabancı güçlerin terörizme karşı mücadele vermediğini, bilakis teröristlerin yanında yer alarak Suriye ordusu ve halkına yönelik saldırılarda bulunduklarını bildirerek bu güçlerin Suriye topraklarından çıkmasını istemiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.