Suriye Ordusundan Teröristlere Ağır Darbe

  • 18 Şubat 2017
  • 997 kez görüntülendi.
Suriye Ordusundan Teröristlere Ağır Darbe

Terörist grupların Dera’da Hay el-Menişe bölgesindeki ordu birliklerine ait kontrol noktalarına yönelik intihar saldırılarının 6. gününde teröristlere ağır kayıp ve zayiat verdirildi.

El-Alem haber kanalının verdiği habere göre, bu operasyonda, Nusra Cephesi ve Ahraruş-Şam gibi terörist gruplar, ağır can ve mal kaybına uğradı.

Sözkonusu çatışmalarda en az 110 terörist ölürken, ölenler arasında üst düzey askeri ve sahadaki yetkililer de vardı.

Çatışmalarda 300 terörist de yaralandı. Ayrıca birkaç araç ve tank da içindekilerle birlikte havaya uçuruldu.

Suriyeli askeri kaynak da; ordu birliklerinin Dera Beled’in Fırın Mahallesinde Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesine tabi siper ve sızma eksenlerini yoğun ateşe tuttuklarını belirtti. Kaynak İsrail’e tabi tekfircilere ait bir tankı ekibiyle birlikte tamamen imha etmelerine ek olarak eski gümrük bölgesinin güneyinde ağır makineli silahla donatılmış bir araç ve bir havan rampasını yok ettiklerini ifade etti.

Dera kırsalının kuzeydoğusu Batı Ğariye Köprüsünün batısında da ordu birliklerinin terörist ve cephane taşıyan bir aracı tamamen yok ettiklerini belirten kaynak; Nuayme Beldesinde bir terör grubunun tüm üyelerini ölü ve yaralı düşürdüklerini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.