Suriye ordusundan teröristlere ağır darbe

  • 22 Eylül 2017
  • 1.045 kez görüntülendi.
Suriye ordusundan teröristlere ağır darbe

Suriye ordusunun terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonlarında önemli zaferler elde ettiği bildiriliyor.

Suriye ordu birliklerinin Deyrezzor kırsalının batısında radikal terör örgütü IŞİD’e karşı operasyonlarında terör örgütüne önemli kayıp verdirdiği bildirilirken, Halbiye, Zelbiye ve Kasbi beldelerinin yanı sıra stratejik ve arkeolojik önem taşıyan bir dizi bölgenin kurtarılarak kontrolünün sağlandığı bildirildi.

Kurtarılan bölge ahalisinin Suriye ordu birliklerini coşkuyla karşıladıkları, bu bölgeleri mayın ve bomba düzeneklerinden temizleme operasyonlarına eş zamanlı olarak civar bölgelere kaçan teröristleri kovalama operasyonlarının da devam ettiği bildirildi.

Suriyeli askeri bir kaynak, Deyrezzor kentinin yaklaşık 70 km batısında yer alan Meddan kenti yönünde de ordu birliklerinin gayet önemli ilerlemeler kaydettiklerini ifade ederken, radikal terör örgütü saflarında ciddi çöküşlerin kaydedildiğini belirtti.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de terörle mücadeleye yardım ve destekte bulunan Rus güçlerin İdlib kırsalına en’Nusra Cephesine ait destek merkezleri, zırhlı araçlar, cephane depoları, karargah ve konuşlanma mevkilerini imha ettiklerini ilan etti.

Rus bakanlık bugün resmi web sitesinde yayınladığı bültende; Karadeniz’de Rus donanmasına tabi olan ve şu an Akdeniz’de bulunan ‘Velikiy Novgorod’ denizaltısının İdlib kırsalında radikal terör örgütü Nusra Cephesine ait hedefleri Kalibr tipi kruz füzeleriyle tamamen imha ettiğini açıkladı.

Rusya savunma bakanlığı en’Nusra Cephesinden aralarında tehlikeli isimlerin bulunduğu en az 850 teröristin öldürüldüğünü, aralarında 11 tankın bulunduğu çok sayıda zırhlı aracın da imha edildiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.