Suriye ordusunun Halep’te teröristlere karşı zaferi sürüyor

  • 30 Eylül 2016
  • 994 kez görüntülendi.
Suriye ordusunun Halep’te teröristlere karşı zaferi sürüyor

Suriye ordusunun Halep’te teröristlere karşı operasyonlarda önemli zafer elde ettiği bildirildi.

el’Alem kanalının bildirdiğine göre, Suriye ordusu dün Halep’de Henderat kampında teröristlere karşı  operasyonu uygulamaya koyması sonucu  teröristlerden bir çoğunu öldürdü.

Bu arada Suriye ordusu Halep’te el’feraferah mahallesini de teröristlerin işgalinden kurtardı.

Öte yandan Halep’in doğusundaki mahallelerde halkın zor şartlar altında olduğu zira terör örgütü en’Nusra’nın ailelerin Suriye ordusunun  yardımlarını almalarına engel olduğu anlaşılıyor.

Diğer yandan Suriye’de askeri bir kaynak SANA’ya açıklamasında ordu birliklerinin Şam kırsalının Dmayr bölgesinin Biir el Afai ve Nakab mıntıkalarında IŞİD mevkilerinin hedef alındığı operasyonlarda en azından 30 teröristin ölü, 50 teröristin de yaralı düşürüldüğünü belirtti.

Homs kırsalının doğusu Şair Petrol Sahası civarı ve Tlul el Savvana bölgesinde de  IŞİD’e ait mevkiler ve araç konvoyları Suriye ordusunun operasyonlarında imha edildiler.

Askeri kaynak, Dera’da ırkçı İsrail’den destek ve komuta alan Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütlere karşı operasyonlarda Suriye askeri birliklerinin, il kırsalının güneydoğusu Tıysa beldesinde birçok karargah ve aracı muhtevalarıyla imha ettiğini bildirdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.