Suriye Ordusunun Terörle Mücadelesi Tüm Hızıyla Sürüyor

  • 25 Şubat 2017
  • 1.032 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Terörle Mücadelesi Tüm Hızıyla Sürüyor

Askeri kaynak Suriye ordu birliklerinin Halep kırsalının doğusunda tekfirci terör çetelere karşı operasyonları kapsamında oldukça gelişmiş teknolojik cihazlarla donatılmış insansız bir casus uçağının yanı sıra bombalı 2 insansız hava aracını düşürdüklerini aktardı.

Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesinin Homs Kentinde iki güvenlik merkezini intihar eylemcisi 6 terörist ile hedef alması ardından Suriye hava kuvvetleri kentin kenarlarında yer alan Vaer Semtinde Nusra terör örgütünün karargahını ve toplanma yerlerini muhtevalarıyla imha etti.

Askeri kaynak Suriye ordu birliklerinin Halep kırsalının doğusunda 15 belde ve köyün yanı sıra stratejik öneme sahip Selim Dağını IŞİD terör örgütünden kurtarıp bölge ahalisinin can ve mal güvenliğini temin ettiklerini belirtti.

Operasyonlarda bir kısımı yabancı uyruklu olan ve bir kısmı saha komutanı olan oldukça yüksek sayıda teröristin öldürüldüğüne dikkat çeken kaynak, tekfircilerin çatışmalarda kullandıkları 8 bombalı araca ek olarak ağır makineli silahlarla donatılmış birçok aracın ekipleriyle birlikte imha edildiklerini kaydetti.

Kaynak yaklaşık 500 km kare alana yayılan söz konusu belde ve köylerin Resm el Harmel, Tebbara Mazi, Mezbura, Resm el Habbaz, Resm el Şeyh, Manazır, Um Herza, Ebu Cabbar, Kayta, Kasr el Breyc, Cdeyde, Hurbat el Mansura, Mezrufe, Misteriha Miri ve Hurbat Kebbar’ın yanı sıra staretjik öneme sahip Selim Dağı olduğunu ifade etti.

Suriye Ordu birlikleri Dera Beled’in Menşiye Semtinde İsrail’dena ldığı komuta ve destekle askeri ve sivil bölgelere saldıran Nusra Cephesi çetelerine başarıyla karşı koydu. Yaşanan çatışmalarda tekfirci birçok teröristin ekipmanlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Terörle mücadeleyi kesintisiz bir şekilde sürdüren suriye ordusu Kunaytra’nın kuzey kırsalında bulunan Nusra Cephesi terör örgütünü hedef alarak beşeri ve lojistik kayıplar verdirdi.

Kunaytra’da bulunan SANA muhabiri Suriye ordu birliklerinin kuzey kırsalında Hadar köyünün doğusunda bulunan Nusra Cephesine ait terör yuvalarına roketlerle hedef aldığını ifade etti.

Operasyonda terör elebaşılarından Ebu Moro lakaplı İyad Kamil ve üç teröristin ölü olarak ele geçirildiğini aktaran muhabir ayrıca teröristlere büyük lojstik kayıplar da verdirildiğini belirtti.

Bilineceği üzere adı uluslararası terör listesinde yer alan ve Kunaytra’nın kırsalında varlık gösteren Nusra Cephesi Terör örgütü işgalci İsrail oluşumu tarafından, silah ve lojistik desteğin yanı sıra çatışmalarda yaralanan teröristlerin tedavi edilmesi gibi büyük yardımlarla desteklenmektedir.

Askeri bir kaynak kahraman ordu birliklerimizin Menşiye semtinde bulunan silahlı terör grupları ile sıcak çatışmaya girdiğini ve teröristlere ait bomba yüklü birçok aracın imha edildiğini dile getirdi.

Kaynak; Silahlı terör gruplarının, Dera Beled bölgesi yakınlarında bulunan Menşiye semtine yönelik düzenledikleri büyük saldırı, girişiminin her zaman teyakkuz halinde olan kahraman ordu birliklerinin müdahalesiyle püskürtülerek teröristlere büyük beşeri ve lojistik kayıp verdirildiğini belirtti.

Ayrıca suriye ordusunun Dera Beled yakınlarında bulunan bir terör üssünü de muhtevasıyla birlikte yok ettiklerine dikkat çeken Kaynak Busra kırsalının doğu kesiminde Ğarz Tahıl Süloları yakınlarında bulunan bir terör üssünün de yok edildiğini ekledi.

Bilineceği üzere suriye ordu birliklerinin geçtiğimiz günlerde Dera Beled ve kırsal kesimde düzenledikleri bir dizi operasyon sonucunda Nusra Cephesi terör örgütüne bağlı birçok terör grubu ellerinde bulunan havan ve roket atarlarla birlikte etkisiz hale getirilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.