Suriye Ordusunun Yurdun Çeşitli Bölgelerinde Operasyonları Sürüyor…

  • 08 Mart 2015
  • 718 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Yurdun Çeşitli Bölgelerinde Operasyonları Sürüyor…

Vatan koruyucuları Suriye ordu birlikleri yurdun muhtelif bölgelerinde vatan onuru ve vatandaşların güvenliğini sağlama amacıyla çokuluslu tekfirci ve hain teröristleri sayı ve araçlarıyla ağır kayıplara uğratmaya devam ederken bugün onlarca teröristi etkisizleştirdi.

İdlib Kırsalında Çok Sayıda Araçları İmha Edildi

İdlib kırsalında askeri bir kaynak ordu birliklerinin büyük çoğunluğu Türkiye’deki rejimin desteği ile Suriye’ye geçen teröristlerin Hüseyniye, Balia, Benniş, Teftenaz ve Serakib bölgelerindeki karargah ve kümelenme yerlerini içlerindeki teröristler ve cephaneyle birlikte tahrip ettiklerini söyledi.

Kaynak operasyonlarda bir kısmı ağır makineli silahlarla donatılmış çok sayıda aracın da imha edildiğini aktarırken, öldürülen çok sayıda teröristin arasında yabancı ve çete elebaşlarının bulunduğuna dikkat çekti.

Haseke Kırsalında IŞİD Ağır Kayıplara Uğratıldı

Askeri kaynak ordu birliklerinin Haseke kırsalında Avca, Tel Şmeyram ve Ağbiyş bölgelerinde IŞİD çetelerine ait terör karargahları, cephane depoları ve araçlarının muhtevalarıyla imha ettiklerini aktardı.

Kaynak operasyonlarda aralarında saha komutanları ve yabancıların bulunduğu onlarca teröristin öldürüldüğünü aktarırken, ağır silahları ve araçlarının da imha edildiğini söyledi.

Dera Kırsalında İsrail Destekli Çetelerden Onlarcası Öldürüldü

Ordu birliklerinin Dera ve kırsalında Siyonist İsrail, Ürdün ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen terör çeteleri beşeri ve askeri büyük kayıplara uğrattıklarını belirten askeri kaynak; Dera Beled’te Menşiye, Um el Dirc civarı ve eski gümrük müdürlüğü yakınlarına ilaveten kırsalın Enhil, Etman, Şeyh Miskin ve Kırfa böleglerinde kümelenme yerleri ve karargahlarının muhtevalarıyla imha edildiğini söyledi.

Kunaytra’da Teröristlerle Sıcak Temasa Girildi

Bu arada ordu birlikleri Kunytra kırsalında Meshara – Tarımsal Araştırmalar Merkezi kavşağında tekfirci terör çeteleri ile sıcak temasa girdi.

Saha kaynakları yaşanan çatışmada çok sayıda teröristin araç ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz olarak ele geçirildiğini belirtti.

Kaynak terör çetelerin ordu birliklerinin ağır darbeleri altında büyük kayıplar verdiklerini itiraf ederek, kahramanlarımızın önünden kaçışma ve civardaki çetelerden yardım istemeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Süveyda Kırsalında Araçlarıyla İmha Edildiler

Saha kaynakları ordu birliklerinin Süveyda kırsalında Dera il sınırlarına yakın Dama Köyü yakınlarında 23 mm kalibreli bir topun monte edildiği bir araç kullanan teröristleri araçlarıyla birlikte imha ettiklerini belirtti.

Homs Kırsalında IŞİD’e Yönelik Operasyonlar Sürüyor

Homs kırsalının doğusunda IŞİD çetelerine yönelik operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri Huvla, Cbab Hamad ve Şair Platformu civarında IŞİD’li teröristlerin karargah ve kümelenme yerlerini muhtevalarıyla havaya uçurdu.

Hama Kırsalında Yine Onlarca Araçları İmha Edildi

Hama kırsalında dün teröristlerin bir araç konvoylarını hedef almalarıyla onlarca araçlarını taşıdığı terörist ve cephaneyle imha eden ordu birlikleri bugün ise Kuzey Dkeyle, Tebbara el Diyba, Resm el Sayd, Muazzamiye, Resm el Muri Cruh, Nueyma ve Abidin bölgelerinde kümelenme yerleri ve araçlarını imha etti.

Operasyonlarda aralarında saha komutanlarının bulunduğu onlarca teröristin öldürüldüğünü belirten saha kaynakları, bir kısmı ağır makineli silahlarla donatılmış birçok araç ve büyük miktarda cephaneliklerinin imha edildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.