Suriye Parlamentosu Temsilcisi: İmam Hamanei’nin Kudüs Hakkındaki Sözlerini Dikkate Almalıyız

  • 05 Mart 2018
  • 1.303 kez görüntülendi.
Suriye Parlamentosu Temsilcisi: İmam Hamanei’nin Kudüs Hakkındaki Sözlerini Dikkate Almalıyız

Doktor Safevan Karbi, İran Haber Ajansına verdiği röportajda, Ayetullah Hamanei’nin Suriye Vakıflar Bakanına hitaben, “hepimiz sizin Kudüs’te cemaat namazı kıldığınızı görmeyi arzu ediyoruz ve o gün yakındır” ifadelerine işaret ederek şunları söyledi: Bu açıklamalar çok doğru ve yerinde ifadelerdir ve bizi gerçek hedefimize yönlendirmektedir. Kudüs’ün kurtarılması için Siyonist Rejim ile savaşmak zorunludur. Müslümanların tamamı hiç şüphesiz Kudüs’ün kurtarılmasını istiyor. Siyonist Rejim’in Filistin, Kudüs ve Suriye topraklarını bir kısmını işgal ettiğini sizler de biliyorsunuz. Şuan bölge ülkeleri iç karışıklıklar ve savaşlarla mücadele etmektedir ve düşmanın hedefi bu ülkeleri ekonomik ve askeri açıdan güçsüz bir hale getirmektir.

Kudüs’ün kurtarılması

Suriye Parlamentosu temsilcisi daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Ayetullah Hamanei’nin Kudüs hakkındaki açıklamaları, bizim bu kutsal şehrin kurtarılması gerekliliği konusunda düşünmemizi sağlıyor. Müslüman toplumlar Kudüs’ün kurtarılması konusu ciddi bir şekilde değerlendirmelidir ve aralarındaki anlaşmazlıkları görüşme ve müzakere yoluyla çözmelidirler çünkü düşman bu anlaşmazlıkları kullanarak Müslümanları bölüp parçalamaya ve böylece Filistin ve Kudüs konusunu unutmalarını sağlamaya çalışmaktadır.

Direniş Ekseninin Parlak Günleri

Suriyeli bu siyasetçi açıklamalarının devamında, Ayetullah Hamanei’nin Kudüs’ün kurtarılması için bir plan hazırlanmasına ilişkin ifadelerine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: Direniş ekseninin merkezi İran, Suriye ve Lübnan’da bulunmaktadır ve ümit ederim Irak da aktif olarak bu eksene katılır. Direniş ekseni Rusya tarafından desteklenmektedir. İran terörizmle mücadele için Şam hükumetine ve Suriye halkına çok sayıda yardım ulaştırdı. Suriye ve Irak’ta terörizmin kökü kazındıktan sonra Siyonist düşman ile savaş çok daha şiddetli olacaktır. Siyonist Rejim ve Amerika bunun farkındadır ve bu nedenle Suriye’deki iç savaşı devam ettirmeye çalışıyorlar. Bununla birlikte direniş ekseni parlak günlerini yaşıyor, daha etkin bir durumda ve halkın gözündeki değeri gün geçtikte artacaktır.

Bölgenin Sorunu

Suriye Parlamentosu temsilcisi açıklamalarının devamında Amerikan büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Amerikan Büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması, bölge çatışmalarla ve istikrarsızlıkla boğuştuğu bir dönemde yapılmaktadır. Şuan bazı bölge ülkelerinde iç savaşlar yaşanmaktadır ve tüm bunlar yaşanırken Amerika, Siyonist Rejim’in de desteğiyle büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımak istiyor, öyle ki birçok İslam ülkesinin Amerika ve Siyonist Rejim ile ilişkisi bulunuyor, ayrıca Fars Körfezi’nin güneyindeki bazı ülkelerin Siyonist Rejim ile olumlu ilişkileri bulunmaktadır. İsrail bölgedeki varlığını doğal bir durum olarak göstermeye çalışıyor. “Tel Aviv, ülkelerin dostu ve destekçisi olabilir bu nedenle onunla işbirliği yapılabilir” böyle bir düşünce bölgenin mevcut sorunudur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.