Suriye: Savaşın başından beri teröristleri Suriye’ye yollayan Türkiye’dir

  • 10 Şubat 2016
  • 867 kez görüntülendi.
Suriye: Savaşın başından beri teröristleri Suriye’ye yollayan Türkiye’dir

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, Suriye ordusunun Halep’i alarak Türkiye sınırını güvence altına almayı hedeflediğini söyledi.

Buseyna Şaban, Suriye’deki savaşın diplomatik çözümüne dair çok az umudu olduğunu belirterek, ‘terörizmi bitirmek istemeyen ülkeler’den gelen ateşkes çağrılarının, sahada kaybeden radikalleri destekleme amacı taşıdığını ifade etti.

Geçen hafta Halep’in kuzeyindeki Nubbul ve ez-Zehra kasabalarını teröristlerden geri alan Suriye ordusunun ilerlemesinde herhangi bir azalma yaşanmayacağının altını çizen Şaban, amaçlarının 3,5 yıldır radikal teröristlerin kontrolü altında bulunan kentleri ve kasabaları özgürleştirmek olduğunu kaydetti. Operasyonların kuzeyde devam edeceğini belirten Şaban, “Umarım sınırda hakimiyeti ele geçiririz ve savaşın başından beri teröristleri ülkemize yollayan Türkiye’yi durdururuz” diye konuştu.

Şam’ın Türkiye sınırını kontrol altına almak istediğini, çünkü Türkiye’nin teröristler için ana kaynak olduğunu ve geçişlerin buradan sağlandığını belirten Şaban, Türkiye’yi, sığınmacı krizini kullanarak Avrupa’ya şantaj yapmakla da suçladı.

Cenevre’deki Suriye görüşmelerinin terörizmle savaşmaktan kaçınmak için kullanıldığını belirten Şaban, “Ateşkes meselesine gelirsek; bu öneri, terörü bitirmek istemeyen ülkelerden geliyor ve yine onları desteklemek için ortaya atıldı” dedi.

Şaban, “Suriye’de yaşanan şey, Türkiye’nin saldırganlığı. Bu sebepten de ötürü Avrupalı ve Batılı ülkelere içtenlikle söylemek isterim ki problemin kendisi Türkiye.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.