Suriye Savunma Bakanı: Her Karış Toprağın Egemenliği İçin Teröre Karşı Savaş Devam Edecektir

  • 10 Haziran 2016
  • 959 kez görüntülendi.
Suriye Savunma Bakanı: Her Karış Toprağın Egemenliği İçin Teröre Karşı Savaş Devam Edecektir

Tahran’a iş gezisinde bulunan Suriye Ordusu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutan Yardımcısı Savunma Bakanı Korgeneral Fahd Casim el Freyc bugün İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Ali Şemahani ile temaslarda bulundu.

Görüşmede Şemahani terörle mücadelede Suriye, İran ve Rusya arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin önemine dikkat çekerken, üç devlet savunma bakanlarının dün düzenledikleri toplantının sonuçlarından memnuniyetini ifade etti.

Şemahani Suriye’de savaş ve kanların akıtılmasına son verme amaçlı kapsamlı bir mekanizmanın elde edilmesi yönünde Suriye, Rusya ve İran’ın siyasi enerjilerinin daha çok etkinleştirilmesi gerektiğini belirtti.

İran’ın Suriye’de terörün kökünden yok edilmesi yönünde desteğini sürdüreceğini ifade eden Şemahani; Suriye’nin oldukça tehlikeli bir fitne ve teröre karşı savaş meydanı haline geldiğine dikkat çekti. Şemahani bu tehlikenin önüne geçilmemesi halinde tüm bölge ve dünyaya yayılmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Şemahani ABD ve müttefiklerinin yanı sıra bölgedeki taşeronlarının teröre desteklerinin Suriye’de askeri ve siyasi durumları tırmandırdığına dikkat çekerken, siyasi çözüm istediklerini iddia ettikleri bir zamanda böyle bir tutum sergilemelerinin güvenirliklerini ve dürüstlüklerini dünya kamuoyu önünde sabote ettiğini söyledi.

Savunma Bakanı Freyc ise Suriye ve halkına desteğinden dolayı İran’a şükranları ifade etti. Freyc Suriye’nin devlet, ordu ve halk olarak vatan topraklarının istisnasız her karışının terörden kurtulması ve egemenliğinin korunması yönünde savaşın azim ve kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.