Suriye savunma bakanı İdlib’in kurtarılmasını yineledi

  • 26 Ekim 2018
  • 1.782 kez görüntülendi.
Suriye savunma bakanı İdlib’in kurtarılmasını yineledi

Suriye savunma bakanı tümgeneral Ali Abdullah Eyyub, İdlib’in de ülkenin diğer bölgeleri gibi yakında teröristlerden temizleneceğini söyledi.

Tümgeneral Abdullah Eyyüp dün akşam meclis oturumunda yaptığı açıklamada, ordu güçlerinin kahramanlıkları ve fedakarlıklarının mevcut meydandaki başarılı duruma sebep olduğuna işaretle, dünyanın bugün bu başarıları kendi gözleri ile gördüğünü söyledi.
Tümgeneral Eyyüp, Suriye’yi hedef alan komplonun halk, ve ordunun direnişi ve cumhurbaşkanın tedbirleri ile yenilgiye uğradığını söyledi.
Suriye savunma bakanı ayrıca Suriye’nin kendi topraklarında Amerika ve İngiltere askeri güçlerinin varlığını illegal ve milli hakimiyetin ihlali olarak gördüğünü belirtti.
Eyyüp ayrıca Suriye yönetiminin Hums, Halep, Deyruzur, Doğu Guta, Dera ve Kunaytere’yi, Washington’un tabiri ile ılımlı olarak tanıttığı teröristlerden temizlediği için Amerika’nın bu bölgelerdeki kozunu kaybettiğini söyledi.
Terörist gruplar son 2 yılda Suriye ordusu ve İslami direniş güçleri karşısında çeşitli bölgelerde aldıkları yenilgiler ve ayrıca gerginliği azaltma bölgeleri anlaşması uyarınca İdlib bölgesine taşındılar, fakat aralarındaki ihtilaflar nedeni ile hali hazırda kendi aralarında hesaplaşmaya devam ediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.